Grid star
punguta cu doi bani

Werner a fost cat pe-aci sa se autodenunte. Faceti cunostinta cu Nicusorban!

* Incepem editia cum se cuvine, cu cea mai cunoscuta masina de behait „Peee-Seee-Deee”. Ati ghicit: este vorba despre presedintele Klaus Iohannis (foto 1), caruia probabil ii urati deja de viata lunga si belsug pentru dictatura medicala pe care a instaurat-o in Romania.

Tot pe motiv de dictatura era sa se autodenunte Werner chiar in cuvantarea tinuta la simulacrul de ceremonie de 1 Decembrie, cand s-a protapit singur sub Arcul de Triumf. Mai exact, Scrasnila Voda nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa-l citeze pe ilustrul lider taranist Iuliu Maniu (care, in treacat fie spus, se afla la ani-lumina fata de Iohannis in ceea ce priveste raportarea la democratie).

Iata mai intai ce a glasuit Klaus Iohannis:

Gasesc foarte potrivite cuvintele lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Unirii, care spunea ca 'deplina libertate si egala impartire in puterea de stat a cetatenilor este singura baza solida a dezvoltarii unui stat'”.

Pana aici, nimic neobisnuit. Totusi, noroc cu presa din Romania ca exista jurnalisti in adevaratul sens al cuvantului, ca Bogdan Tiberiu Iacob de la Inpolitics.ro, care nu se multumesc cu aparentele, ci sapa pentru detalii. Problema cu Iohannis si Maniu este ca presedintele a citat trunchiat din fruntasul PNT. Chiar inainte de fraza de mai sus, Iuliu Maniu se exprimase exact, dar exact in felul urmator: „Nu se poate spera ca cetateni fara drepturi si tinuti in intunerec sufletesc si in mizerie sociala sa devie stalpii siguri ai unui Stat modern”.

Upsss!... Cum ar fi fost sa auzim asa ceva din gura presedintelui Klaus Iohannis?

* Intr-o nota mai relaxata, vi-l prezentam pe noul politician Nicusorban (foto 2), rezultat din incrucisarea – desigur: politica – dintre premierul Ludovic Orban si primarul general al Capitalei Nicusor Dan, care deja i-a parasit pe pluseristi pentru liberali. Ce sa zicem... Sa fie-n bafta lui! Noi doar asteptam sa vedem spumele pe care le vor face Dan Barna si Dacian Ciolos.

Deci iata ce circula pe Facebook in ultimele 24 de ore:

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani