Grid star
eveniment

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM – Ministrul Economiei anunta ce se intampla: "Nu mai trebuie sa luam mult de la cei cu bani putini”

Ministrul Economiei Claudiu Nasui anunta ca Romania are cele mai mari impozite din UE pe salariile mici, si cere zero taxe pe salariul minim. Nasui a declarat ca statul nu mai trebuie sa ia mult de la cei cu bani putini, ci sa lase banii oamenilor din munca lor.
Ministrul Economiei a precizat la Aleph news ca “sprijin foarte tare neimpozitarea salariului minim. Masura aceasta va creste puterea de cumparare pe orizontala. Aceasta este cea mai importanta reforma fiscala a statului roman”.
Claudiu Nasui a tinut sa precizeze ca forta de munca pleaca din Romaniapentru ca diferenta de salariu este foarte mare.

Iata declaratiile facute de Claudiu Nasui:

“Trebuie sa facem reforma impozitarii muncii. Eu vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie sa ne gonim forta de munca in alte tari. Avem cele mai mari impozite pe salariile mici din UE. Nu mai trebuie sa luam mult de la cei cu bani putini. (…) Statul trebuie sa lase bani in piata, sa lase banii oamenilor din munca lor. (…) Cresterea economica trebuie sa se vada in buzunarul oamenilor. La stat veniturile cresc, in sectorul public lucrurile sunt roz. Sprijin foarte tare neimpozitarea salariului minim. Masura aceasta va creste puterea de cumparare pe orizontala. Aceasta este cea mai importanta reforma fiscala a statului roman.

Romania exporta forta de munca


Este o penurie mare de forta de munca in Romania. Exportam forta de munca din cauza politicilor publice. Saracia este cea mai mare problema a Romaniei pe termen lung. Suntem lideri europeni la saracia in munca. Forta de munca pleaca pentru ca diferenta de salariu este foarte mare. Romania are un handicap imens: 45 de ani de comunism dur. In Romania, comunismul a nationalizat si colectivizat aproape 100%. Romania a avut un comunism pur si dur. Ce putem face? Sa nu impovaram suplimentar munca. Una este sa pleci pentru 1000 de euro in plus, alta este sa pleci pentru 500 de euro in plus. Romanii trimit bani in tara, au familiile in tara, au casele si afacerile in tara”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani