Grid star
eveniment

SE BLOCHEAZA PLATA RESTANTELOR SALARIALE – Ordonanta a fost aprobata. Aflati ce se schimba

UPDATE:

Guvernul a renuntat la blocarea platii drepturilor salariale restante pentru magistrati  (click aici pentru a citi).

Guvernul a adoptat OUG prin care se blocheaza plata restantelor salariale, chiar si a acelora stabilite prin hotarari judecatoresti.

Actul normativ prevede ca, incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, conducatorii autoritatilor/institutiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care sa stabileasca drepturi de natura salariala suplimentare fata de cele stabilite in legislatia specifica in vigoare.

Fara acte administrative

Astfel, se reglementeaza si faptul ca institutiile publice, indiferent de modalitatea de organizare si finantare, nu vor mai putea raporta in categoria arierate eventualele drepturi de natura salariala, stabilite prin acte administrative emise de conducatorii acestora, suplimentare fata de cele stabilite prin legislatia specifica in vigoare si contributiile aferente acestora, sumele respective raportandu-se in categoria plati restante.

Potrivit Executivului, prin acest act normativ se va debloca situatia existenta in prezent in cazul unor institutii publice, astfel incat sa-si poata desfasura in continuare activitatea pentru care au fost create.

Eventualele provizioane inregistrate in contabilitate de institutiile publice, pentru categoriile de datorii fata de personal, reprezentand drepturi de natura salariala, stabilite prin acte administrative emise de conducatorii acestora, suplimentare fata de cele stabilite prin legislatia specifica in vigoare si contributiile aferente acestora, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se anuleaza.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani