Grid star
eveniment

ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANTA 2022 – Ministrul a emis ordinul. Iata ce prevede (Document)

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a emis ordinul privind acordarea voucherelor de vacanta.


Astfel, profesorii si angajatii din invatamantul de stat primesc tichete de vacanta in valoare de 1.450 de lei pentru anul 2022, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei. Voucherele de vacanta aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic si sunt in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat in limita sumelor prevazute in bugetul alocat cu aceasta destinatie. potrivit documentului.
Voucherul de vacanta are perioada de valabilitate de un an de la data alimentarii suportului electronic, fara a se intelege ca aceasta este perioada de valabilitate a suportul electronic. Sumele reprezentand voucherele de vacanta sunt supuse impozitarii in luna in care au fost acordate beneficiarului, prevede ordinul.

Se mai stabilleste, potrivit documentului postat pe site-ul Sindicatului Libera al Lucratorilor din Invatamant si Cercetare Stintifiica Neamt, ca "in cazul incadrarii in sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanta sunt acordate de catre angajatorii unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii. Beneficiarii au obligatia de a depune la unitate/institutie o declaratie, in scris, in care sa precizeze angajatorul unde au functia de baza”.

In cazul salariatului al carui contract individual de munca/raport de serviciu, la data acordarii voucherelor de vacanta, este suspendat sau a incetat in cursul anului 2022, acesta poate beneficia de vouchere de vacanta numai daca, in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, depune la unitate/institutie o cerere in acest sens, precum si dovada achitarii impozitului aferent prin virament bancar in contul unitatii/institutiei”.

Banii exista

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a facut in martie mai multe precizari cu privire la acordarea voucherelor de vacanta dupa ce Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a criticat birocratia de stat, avand in vedere ca intarzia distribuirea tichetelor.
Cadariu a declarat ca ministerul si-a facut treaba, precizand ca incurajeaza institutiile publice sa le emita:
“Exista cadrul legal, exista sume prevazute in buget”.

Ministrul le-a transmis agentilor privati sa emita astfel de tichete de vacanta, pentru ca legea spune ca o pot face pana la maxim sase salarii minime pe economie, precizand ca exista si anumite beneficii pentru agentii economici, si anume faptul ca nu mai platesc contributii sociale pentru aceste sume pentru salariati, iar in cazul societatilor comerciale care platesc impozit pe profit, acele sume sunt deductibile”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani