Grid star
eveniment

STATUL OFERA TRATAMENT PENTRU PENSIONARI – Sunt peste 60.000 de bilete. Se acorda si gratuitati (Document)

Ministerul Muncii condus de Marius Budai (foto) a pus in dezbatere publica proiectul privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru anul 2023, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.

Potrivit documentului, in unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2023 este asigurat un numar de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La numarul de bilete se adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2023, numarul biletelor de tratament balnear contractat cu alte unitati de profil, numar care se va stabili prin incheierea unor contracte subsecvente in baza acordurilor-cadru care se vor atribui in 2023.

Banii, de la bugetul de stat

Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.
Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii. Decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2023.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani