Grid star
eveniment

40% IN PLUS LA PUNCTUL DE PENSIE – Amedamentul PSD

40% in plus la punctul de pensie. Asta anunta presedintele PSD Marcel Ciolacu (foto).

Liderul social democrat a precizat miercuri, 9 septembrie 2020, la Romania Tv, ca a purtat discutii cu mai multi lideri de grup din Parlament pe acest subiect. Acestia i-ar fi oferit asigurari ca amendamentul PSD va trece votul din plenul comun. Ceea ce inseamna ca romanii vor primi 40% in plus la punctul de pensie, automat pensiile urmand sa creasca.

Amintim ca Guvernul Orban a decis la rectificarea bugetara majorarea punctului de pensie doar cu 14%, nu cu 40% asa cum prevedea legea adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Iata declaratia presedintelui PSD Marcel Ciolacu:

“Noi am facut amendamentul pentru ca legile trebuiesc respectate. Mai mult, nivelul de trai in Romania a scazut foarte mult, INS-ul spune acest lucru. Acum, trebuie sa hotaram: vrem ca pensionarii sa nu mai aiba niciun drept la viata si ... nu este o marire extraordinara, aceasta marire poate fi suportata. Romania imprumuta 1.000 de euro pe secunda. Vrem sa stim ce se intampla cu acesti bani, pentru ca ei nu se regasesc in economie. Domnul Citu, in loc sa ne dea hartii scoase de prin sertare sau prin birouri, nici nu stiu daca sunt documente secrete sau nesecrete, din sedintele de Guvern, ar trebui sa ne dea explicatii ce a facut cu imprumuturile de pana acum, cum am reusit sa ajungem la performanta de a avea peste 40% gradul de indatorare a Romaniei. Am avut discutii astazi cu mai multi lideri de grup din Parlament si lideri de partide si noi credem ca acest amendament va trece in votul din plenul comun”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani