Grid star
eveniment

500 DE LEI PENTRU ELEVI – Banii intra pe card. A crescut numarul beneficiarilor

Ministerul Investitiilor condus de Marcel Bolos (foto) anunta ca au fost incarcate cardurile pentru elevii din familii defavorizate.

In aceasta toamna, aproximativ 160.000 de elevi eligibili care detineau carduri au primit deja sprijinul de 500 de lei. Au fost emise alte peste 200.000 carduri pentru noi beneficiari, acestea urmand a fi livrate inspectoratelor scolare judetene
 
Dupa ce in cursul lunii septembrie Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a virat sumele reprezentand ajutorul pentru imbracaminte si rechizite pentru 97.888 de beneficiari, prescolari si elevi din familii defavorizate, in prezent au fost incarcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost alimentate in total, in aceasta toamna, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi.

 Beneficiaza de sprijinul in valoare de 500 de lei:

-copiii din invatamantul de stat prescolar, cu conditia ca venitul lunar pe membru de familie sa fie de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura (298 lei);
-elevii din invatamantul de stat primar si gimnazial, daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara (1.275 lei).
 "Continuam sa actionam concret pentru a evita manifestarea riscului de saracie extrema in randul populatiei celei mai expuse riscului de saracie. Am reusit alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite si imbracaminte, pe care il acordam din fonduri europene prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 160.000 de prescolari si elevi au, in acest moment, cardurile incarcate. Prima cerinta a educatiei incluzive este sa diminuam pana la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigura accesul, participarea si succesul scolar pentru toti copiii, indiferent de mediul din care provin”, a declarat Marcel Bolos.

Ajutor pentru 405.000 de prescolari si elevi

Potrivit ministerului Investitiilor, anul acesta, prin Schema nationale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizati prevazuta de OUG nr. 133/2020 vor primi ajutor pentru rechizite si imbracaminte 405.000 prescolari si elevi, fata de 245.000 beneficiari in anul scolar precedent. Pentru copiii deveniti eligibili anul acesta au fost emise deja peste 200.000 de carduri, care vor fi livrate in perioada urmatoare catre inspectoratele scolare judetene.
 


 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani