Grid star
eveniment

700 LEI IN PLUS LA PENSIE – Guvernul a decis si amanarea ratelor la banci pentru o perioada de noua luni. Ce se intampla cu angajarile la stat. Pachetul de masuri sociale depaseste 1 miliard de euro

700 lei in plus la pensie, insa trebuie precizat ca este vorba despre un sprijin unic, amanarea ratelor la banci pentru o perioada de noua luni si acordarea unui sfert din diferenta de salariu, in conformitate cu Legea salarizarii unitare, cuvenita categoriilor de salariati din sistemul public.

Acestea sunt masurile decise in Coalitia de guvernare, care a lansat un nou pachet de masuri sociale si economice “Sprijin pentru Romania”.

Totodata, Guvernul a decis suspendarea angajarilor la stat. Executivul urmareste diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel putin 10 %, cu exceptia celor cu investitiile, salariile, pensiile, asistenta sociala, dar si cresterea colectarii veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. Masurile vor fi aplicate din 1 iulie

Iata anuntul Guvernului:

"Coalitia de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de masuri sociale si economice “Sprijin pentru Romania”, in valoare de 1,1 miliarde euro.
-Amanarea pentru 9 luni a ratelor la banci pentru cetatenii si companiile care se confrunta cu dificultati financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioada.
-Acordarea unui sfert din diferenta de salariu, in conformitate cu Legea salarizarii unitare, cuvenita categoriilor de salariati din sistemul public.
-Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toti pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
Masurile vor fi aplicate la data de 1 iulie.

Deficitul public

Totodata, Guvernul va lua masuri pentru consolidarea fiscala si respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel putin 10 %, cu exceptia celor cu investitiile, salariile, pensiile, asistenta sociala;
-suspendarea angajarilor la stat;
-cresterea colectarii veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbtiei fondurilor europene din cadrul programelor operationale si al PNRR. In acest sens, Coalitia va efectua o evaluare lunara a stadiului absorbtiei”.

Tichete sociale

Guvernul a decis recent si acordarea de tichete sociale in valoare de 250 lei. Categoriile care beneficiaza de tichete sociale sunt:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi prevazute de legi cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
b) persoanele incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
c) familiile cu cel putin 2 copii in intretinere ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) familiile monoparentale ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in conditiile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare.
f) persoanelor fara adapost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.
Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde emise nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar sau de preschimbare in numerar. Tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, in termenul de valabilitate si numai pentru achizitionarea de produse alimentare si de mese calde pentru care au fost emise, conform instructiunilor entitatii achizitoare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani