Grid star
eveniment

AFACEREA PETROM, ACT DE SUBMINARE NATIONALA – Deputatul Dumitru Coarna acuza: “Actuala putere tace, dar sustine, cu mult cinism, jefuirea Romaniei de catre OMV Petrom”

Privatizarea PETROM a afectat si continua sa afecteze securitatea energetica a Romaniei. Acuzatia a fost lansata de deputatul Dumitru Coarna (foto), prin intermediul unei declaratii politice de joi, 2 martie 2023.

Coarna reclama pasivitatea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pe acest subiect, chiar daca, adauga deputatul, contractul de privatizare contine clauze contractuale ce incalca legislatia din Romania. “Actuala putere tace, dar sustine, cu mult cinism, jefuirea Romaniei de catre OMV Petrom”, amintind despre cum OMV a fost scutit de catre Guvernul Ciuca de la plata taxei de solidaritate.

De asemenea, in legatura cu privatizarea Petrom, Dumitru Coarna pune in discutie existenta unui grup infractional organizat in vederea subminarii economiei nationale si fapte de tradare de tara.

Prezentam declaratia politica a deputatului Dumitru Coarna:

De aproape doua luni de zile se discuta in spatiul public despre privatizarea frauduloasa a Petrom-ului, despre clauzele profund ilegale din contractul de privatizare OMV Petrom si despre implicatiile acestui demers iresponsabil inceput de binomul Ion Iliescu - Adrian Nastase si continuat de toti cei care au reprezentat puterea politica in Romania.

De aproape doua luni de zile reprezentantii puterii, domnii Klaus Werner Iohannis, Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Virgil Popescu – nemuritorul ministru al Energiei, nu scot un cuvant pe acest subiect.

Privatizarea OMV Petrom a fost in dezavantajul Romaniei, care, pentru o resursa estimata in 2004 la peste 100 miliarde dolari, a primit modica suma de 669 de milioane dolari, din care a mai platit si 500 de milioane dolari taxa de mediu. In final, prin cozile de topor, Romania a cedat firmei austriece un patrimoniu evaluat la peste 100 de miliarde dolari, pentru care a primit infima suma de 169 de milioane dolari. OMV Petrom a primit tot: 100% din petrolul romanesc si exploatarea acestuia, 50% din productia de gaze naturale si tot ce inseamna active (conducte si magistrale de transport, terenuri si cladiri, arhiva si baza de date). Ținand cont de pretul platit de firma austriaca, nu se poate vorbi despre o achizitie, ci doar despre un cadou pe care statul roman, din motive stiute doar de catre decidentii vremii, a inteles sa il faca. Evident, in defavoarea romanilor si Romaniei.

Privatizarea OMV Petrom este un caz scoala, in care nefirescul si-a spus cuvantul: pestele mic l-a inghitit pe cel mare. O firma austriaca cu 5.000 de angajati a preluat un colos avand peste 40.000 de angajati. Acest lucru a afectat si afecteaza securitatea energetica a Romaniei. Cu toate acestea, Consiliul Suprem de Aparare a Țarii nu este interesat de acest subiect.

Desi contractul de privatizare contine clauze contractuale ce incalca legislatia din Romania, nicio autoritate a statului roman nu se sesizeaza sau poate i se interzice sa faca asta. Actuala putere tace, dar sustine, cu mult cinism, jefuirea Romaniei de catre OMV Petrom.

Sa nu uitam de celebra OUG 186 din decembrie 2022, prin care se stabilea taxa de solidaritate. O Ordonanta a Guvernului condus de Nicolae Ciuca prin care OMV Petrom este „iertat” sa plateasca statului roman peste 500 milioane de euro. De ce? Care au fost adevaratele motive pentru acest demers? Daca este vorba de incompetenta, atunci unde sunt demisiile? Daca nu este vorba de incompetenta, atunci suntem indreptatiti sa ne gandim la complicitate, tradare sau relatie cu beneficii? Cu toate acestea, niciun reprezentant al puterii nu este interesat sa afle, cu adevarat, ce s-a intamplat in ceea ce priveste privatizarea OMV Petrom. Nici macar nu se obosesc sa mimeze minimul interes, desi ei stiu foarte bine culisele acestui jaf. Dar si romanii au dreptul de a cunoaste adevarul.

Aceasta tranzactie nu se poate justifica prin niciun argument logic, de afaceri, de oportunitate, de orice. Singura ratiune care poate justifica acest jaf tine de articolele prevazute in Codul Penal si care fac referite la constituirea unui grup infractional organizat in vederea subminarii economiei nationale, tradare de tara.

Cazul OMV Petrom demonstreaza faptul ca Romania este o colonie. Suveranitatea a fost tranzactionata de actuala putere, iar Romania este condusa de impostori si incompetenti, lipsiti de orice viziune in ceea ce inseamna promovarea intereselor nationale.

Din pacate, nu este singurul exemplu al jefuirii Romaniei de catre factorul extern si cu complicitatea cozilor de topor. Voi continua demersul de a dezvalui si cozile de topor, dar si modul in care Romania a fost anihilata”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani