Grid star
eveniment

BANI DIN SERVICIILE OFERITE ROMANILOR – Economia, in cifre (Document)

In luna decembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna noiembrie 2022, ca serie bruta cu 11,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a ramas la acelasi nivel.

Potrivit Institului National de Statistica, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei in luna decembrie 2022 fata de luna noiembrie 2022, a crescut, ca serie bruta cu 2,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,4%.

Fata de luna decembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in luna decembrie 2022, atat ca serie bruta cu 8,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 15,5%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna decembrie 2021, a crescut, in luna decembrie 2022, atat ca serie bruta cu 16,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,2%.
In perioada ianuarie- decembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2021, ca serie bruta cu 6,7%. In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut ca serie bruta cu 26,3%.

Decembrie 2022 comparativ cu noiembrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 11,8%, ca urmare a:
-scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;
-intretinerea si repararea motocicletelor (-33,4%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-18,4%), comertul cu autovehicule (-8,7%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-6,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a ramas la acelasi nivel.

Jocurile de noroc

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna decembrie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 2,9%, datorita cresterilor inregistrate la:
-activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+16,7%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+6,5%);
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+5,2%).
Scaderi au inregistrat:
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-2,0%);
-activitatile hotelurilor si restaurantelor (-0,8%).
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,4%.

Decembrie 2022 comparativ cu decembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a inregistrat o crestere cu 8,1%, datorita cresterilor inregistrate la:
-comertul cu autovehicule (+15,7%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+3,0%).
Scaderi s-au inregistrat la:
-comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;
-intretinerea si repararea motocicletelor (-21,7%);
-comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,9%).

Cresterile

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, a inregistrat o crestere cu 15,5% fata de luna decembrie 2021.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna decembrie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 16,2% mai mare comparativ cu luna decembrie 2021, datorita cresterilor inregistrate la:
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+43,7%);
-activitatile hotelurilor si restaurantelor (+25,0%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+24,8%);
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+12,3%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 3,1%. Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022 a crescut cu 17,2%, comparativ cu luna decembrie 2021.

2022, mai bun decat 2021

In perioada ianuarie-decembrie 2022, comparativ cu perioada similara din 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 6,7%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la:
-comertul cu autovehicule (+8,5%);
-comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+5,7%);
-comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;
-intretinerea si repararea motocicletelor (+4,1%);
-activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,6%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in aceasta perioada a inregistrat o cifra de afaceri cu 26,3% mai mare, influentata de cresterea cifrei de afaceri la:
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+29,9%);
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+29,6%); -activitatile hotelurilor si restaurantelor (+28,9%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+22,4%);
-activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+18,3%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani