Grid star
eveniment

AFACERILE DIN SERVICII DE PIATA – Comparatia cu anul trecut. Cifre oficiale (Document)

Institutul National de Statistica anunta ca in luna septembrie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor in termeni nominali a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 4,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 1,1%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in termeni nominali, atat ca serie bruta cu 16,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,8%.

In perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut fata de aceeasi perioada din 2020, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,3%, respectiv cu 16,9%.

Septembrie 2021 comparativ cu august 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 4,4%, datorita cresterii cifrei de afaceri din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+48,4%), activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+10,1%) si din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+8,9%). Scaderi au inregistrat activitatile de transporturi (-2,2%) si activitatile de comunicatii (-1,9%). Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 1,1%.

Septembrie 2021 comparativ cu septembrie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 16,5%, datorita cresterii cifrei de afaceri din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+29,6%), activitatile de transporturi (+18,7%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+14,7%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+10,5%) si din activitatile de comunicatii (+0,6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 17,8%.

Comparatie cu 2020

“In perioada 1.I-30.IX.2021, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2020, in termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 17,3%, datorita cresterilor inregistrate la cifra de afaceri din: activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+25,3%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+21,5%), activitatile de transporturi (+20,0%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+15,3%) si activitatile de comunicatii (+5,8%).

In perioada 1.I-30.IX.2021, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2020, in termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 16,9%",potrivit INS.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani