Grid star
eveniment

APEL PENTRU COLECTAREA SELECTIVA A DESEURILOR – Primarul Sectorului 3 Robert Negoita: “Sa crestem rata de colectare selectiva a deseurilor”

Primaria Sectorului 3 a Capitalei a amenajat deja 1.000 de containere pentru a incuraja colectarea selectiva pe trei fractii.

Precizarea este facuta intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, 11 decembrie 2023, prin care Primaria Sectorului 3 anunta ca implementeaza proiectul „Extinderea sistemului de management integrat al deseurilor in Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti”, proiect finantat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare". In acest context, edilul Sectorului 3, Robert Negoita, face un apel catre cetateni pentru cresterea ratei de colectare selectiva a deseurilor, amintind ca primaria pe care o conduce este prima administratie din tara care a implementat un sistem de pubele ingropate, iar in prezent dezvolta un sistem performant de colectare a deseurilor, format din pubele cu descarcare automata.

Redam comunicatul Primariei Sectorului 3:

Primaria Sectorului 3 implementeaza proiectul 'Extinderea sistemului de management integrat al deseurilor in Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti”. Proiectul este finantat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, cod SMIS 150359.

Obligativitatea racordarii la normele europene de mediu

Obiectivul general consta in cresterea calitatii mediului in Sectorul 3 prin imbunatatirea sistemului de management integrat al deseurilor, in vederea indeplinirii tintelor legate de cresterea gradului de reciclare conform normelor in vigoare. Legislatia europeana prevede ca pâna in anul 2025 ghenele tubulare din blocuri sa fie desfiintate.

Containere cu descarcare automata

In acest context, Primaria Sectorului 3 pune in aplicare legislatia europeana. Concret, au fost amenajate 1.000 de containere pentru a incuraja colectarea selectiva pe 3 fractii. Zonele in care acestea au fost montate sunt selectate in functie de studiul geofizic realizat, precum si de numarul de locuitori care pot beneficia de ele. Conform tehnologiei de care dispun sistemele ingropate de colectare a deseurilor, nivelul de umplere a containerelor este monitorizat de senzori speciali.

Echipamentul corespunzator cuprinde, printre altele, containere cu o capacitate de 2,25 mc pentru colectarea deseurilor de sticla, containere de 2,25 mc pentru colectarea deseurilor textile, containere pentru deseurile periculoase, pubele cu o capacitate de 120 de litri pentru colectarea deseurilor reziduale din zona de case, pubele de 120 de litri pentru colectarea deseurilor reciclabile din zona de case.

Apelul primarului Robert Negoita la colectare selectiva

'Dintre numeroasele proiecte pe care le derulam pentru comunitatea Sectorului 3 aduc in prim plan dezvoltarea unui sistem de management integrat al deseurilor. Suntem prima administratie din tara care a implementat un sistem de pubele ingropate. Dezvoltam acum un sistem performant de colectare a deseurilor, format din pubele cu descarcare automata. Am montat peste 1.000 de unitati in Sectorul 3, care vor deveni functionale. Fac un apel catre locuitorii Sectorului 3 la colectare selectiva a gunoiului. Biodegradabile separat, peturi separat, asa este civilizat si in felul acesta protejam mediul inconjurator si economisim resursele', a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Totodata, reamintim ca locuitorii Sectorului 3 care au intrebari sau sesizari privind ridicarea deseurilor sau care doresc sa faca o programare pentru ridicarea deseurilor voluminoase se pot adresa Directiei Generale de Salubritate Sector 3. Liniile telefonice 0720.777.511/512/513/514/515 sunt deschise 24 de ore din 24”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani