Grid star
eveniment

COMPENSAREA PRETULUI LA COMBUSTIBIL - Premierul a semnat. Valoarea ajutorului de stat

Executivul a adoptat hotararea privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea cresterii pretului la combustibil pentru alimentarea motoarelor ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Actul normativ reglementeaza modalitatea de acordare a ajutorului de stat pentru compensarea cresterii preturilor la combustibili operatorilor economici care efectueaza transport rutier de marfuri si transport persoane.  
Acest ajutor se acorda sub forma de grant, valoarea acestuia fiind de 50 de bani pe litrul de combustibil achizitionat, dar nu mai mult de 400.000 de euro/firma.    

Bugetul total al schemei este de 300 de milioane lei, cu posibilitatea suplimentarii prin:

  • credite de angajament in vederea emiterii angajamentelor legale aferente deciziilor centralizatoare de compensare, pentru perioada 2022-31 iulie 2023;
  • credite bugetare in vederea platii ajutorului de stat acordat in baza deciziilor centralizatoare de compensare, pentru perioada 2022-31 iulie 2023.
    Ajutorul se acorda pentru combustibilul achizitionat incepand cu 30 de zile anterioare publicarii in Monitorul Oficial.
    De acest mecanism, vor beneficia aproximativ 3.000 de firme anual. Plata ajutorului de stat se va efectua pana la finele anului 2023, in limita bugetului alocat schemei, in baza dispozitiilor de plata emise pana la 31 decembrie 2022.
    Schema va fi finantata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani