Grid star
eveniment

POLITISTII CER DEMISIA GUVERNULUI – Le-a ajuns cutitul la os. Ce ii cer lui Florin Citu

Politistii se revolta si cer demisia Guvernului Citu. Mihai Zlat, vicepresedintele Sindicatului Politistilor, a declarat ca dupa trei luni de proteste, nici pana in prezent nu au reusit sa vorbeasca cu premierul.

Sindicalistii cer ca sa fie respectata legea salarizarii, asa cum a fost votata de partidul de guvernamant, inclusiv de cei care sunt acum in coalitie, lege votata in 2017.
O alta revendicare este sa se indexeze pensiile politistilor cu rata inflatiei, dar si sa se reaseze anumite inechitati salariale pe aplicarea legii salarizarii. Potrivit lui Zlat, citat de Antena 3, exista un deficit de 40-50% de politisti in zonele operative.

Iata declaratiile vicepresedintelui Sindicatului Politistilor:

“In urma protestelor noastre, in ultimele 3 luni de zile, nici pana acum nu am reusit sa vorbim cu prim-ministrul Romaniei, domnul Citu. Este inacceptabil ca o federatie care reprezinta 40.000 de politisti, nici pana in prezent sa nu discute cu prim-ministrul Romaniei, dupa atatea zile in care am protestat. Din pacate, domnul prim-ministrul nu se apleaca asupra solicitarilor noastre, solicitari care, in general, sunt de ordin economic, dar si de ordin profesional. 
Vom continua protestele pentru ca acest guvern trebuie sa fie demis sau sa isi dea demisia. Este singura noastra varianta.

Ne asteptam ca acesta sa respecte legea salarizarii, asa cum a fost votata de partidul de guvernamant, inclusiv de cei care sunt acum in coalitie, lege votata in 2017. O alta asteptare este sa se indexeze pensiile politistilor cu rata inflatiei, dar si sa se reaseze anumite inechitati salariale pe aplicarea legii salarizarii. De asemenea, o alta revendicare a noastra este cea referitoare la dotarea si logistica politistilor si a mijloacelor noastre de interventie, fara de care nu putem sa ne desfasuram misiunile in slujba cetateanului, in slujba statului, dar si pentru protectia cetatenilor. 

Apoi, vorbim despre un deficit de personal foarte mare. Avem un deficit de 40-50% in zonele operative. Deficitul, per total, este de 20%, dar deficitul in zonele operative este de 50%. Sunt principalele noastre revendicari”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani