Grid star
eveniment

ORBAN, LASAT CU OCHII IN SOARE? – Restaurantele ar putea fi deschise fara aprobarea premierului Ludovic Orban (Proiectul de lege)

Restaurantele ar putea fi redeschise fara ca guvernul condus de Ludovic Orban (foto) sa-si dea acceptul in aceasta privinta.

O propunerea legislativă pentru completarea art.8 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a deputatului PMP Ionut Simionca a fost depusa in Parlament, iar acum se afla la Senat, urmand sa fie dezbatuta.

Propunerea legislativa prevede ca “pe durata starii de alerta, masura de suspendare a consumului produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile comune de servire a mesei din restaurtante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interior nu se aplica in cazul operatorilor economici care asigura pastrarea unei distante de minim doi metri si participarea a maximum patru persoane la o masa, precum si departajarea spatiului comun prin panouri separatoare intre mese”.

Potrivit initiatorului, se observa ca nu exista studii care sa demonstreze ca un spatiu inchis, precum spatiul comun de servire a mesei din restaurante, hoteluri, etc este mai periculos din punct de vedere epidemiologic decat alte spatii inchise, cum ar fi mijloacele de transport in comun.

*Expunere de motive
*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani