Grid star
eveniment

REACTIA GERMANIEI DUPA DECIZIA LUI PUTIN – Liderul de la Kremlin a "ordonat" ca gazele rusesti sa fie platite doar in ruble

Germania considera o “ruptura a contractului” solicitarea Rusiei ca statele Uniunii Europene sa nu-i mai plateasca gazele naturale in euro sau dolari, ci in ruble, a declarat, potrivit themoscowtimes, ministrul german al economiei, Robert Habeck.

Rusia a decis sa ceara ca platile pentru livrarile de gaz catre Europa sa se faca in ruble.

"Nu are sens sa furnizezi marfuri din Federatia Rusa catre UE si sa primesti plata in moneda lor, platile de gaze vor fi facute in ruble”, a declarat presedintele rus Vladimir Putin. Putin a precizat ca a luat decizia de a implementa o serie de masuri pentru a trece la plati in ruble pentru gazul rusesc exportat in „tari neprietene si sa renuntam la toate tranzactiile in monede care au fost compromise”. Potrivit liderului de la Kremlin, livrarile de gaze vor continua.

Livrarea de gaze va continua

Potrivit kommersant, presedintele Vladimir Putin a cerut sa se emita o directiva catre Gazprom pentru a transforma contractele in ruble pentru tarile neprietenoase. In opinia sa, furnizarea de marfuri rusesti catre UE, SUA si primirea platilor in dolari si euro “nu are niciun sens pentru noi”.
Presedintele a solicitat Bancii Centrale si guvernului sa stabileasca in termen de o saptamana ordinea operatiunilor pentru achizitionarea de ruble pe piata interna de catre cumparatorii de gaze rusesti. El sustine ca Rusia va continua sa furnizeze gaze “in conformitate cu volumele si conform principiilor de pret incheiate in contracte”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani