Grid star
eveniment

AJUTOARELE DE STAT SE PRELUNGESC PANA IN IUNIE 2021 – Iata ce propune Comisia Europeana

Ajutoarele de stat se prelungesc pana la 30 iunie 2021, la propunerea Comisiei Europene.

Mai exact, Comisia Europeana (CE) a trimis in atentia statelor membre, spre consultare, o propunere privind prelungirea pana la data de 30 iunie 2021 a ajutoarelor de stat. Anuntul a fost facut marti, 6 octombrie 2020, de catre Margrethe Vestager, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene, responsabila cu politica in domeniul concurentei.

Totodata, CE a propus adaptarea domeniului de aplicare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat adoptat la 19 martie 2020 pentru a sprijini economia in contextul pandemiei de COVID-19.

Margrethe Vestager a explicat:

“In ultimele sapte luni, Cadrul temporar privind ajutoarele de stat a deschis calea catre un potential sprijin din partea statelor membre in valoare de aproape 3 mii de miliarde de euro pentru intreprinderile cele mai afectate de criza provocata de pandemia de COVID-19. Efectele crizei se vor mai resimti o vreme. Iata de ce propunem prelungirea Cadrului temporar pana la jumatatea anului viitor si adaptarea acestuia la nevoile continue ale intreprinderilor, protejand, in acelasi timp, piata unica a UE. Vom decide cu privire la calea de urmat, tinand seama de opiniile tuturor statelor membre. In paralel, lucram la o solutie care sa permita redresarea verde si digitala a Europei – normele noastre privind ajutoarele de stat vor juca un rol important in ghidarea statelor membre pentru a se asigura ca fondurile publice limitate sunt bine directionate, nu descurajeaza investitiile private si profita de avantajele concurentei efective. Astfel cum s-a anuntat deja la momentul adoptarii Cadrului temporar in martie 2020, Comisia evalueaza in prezent necesitatea de a prelungi acest cadru dincolo de data pana la care este valabil acum, respectiv 31 decembrie 2020, pe baza unor considerente importante care tin de politica de concurenta sau a unor considerente economice importante.

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani