Grid star
eveniment

ANAF A DAT LOVITURA – Peste 10 tone de tutun au fost confiscate

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta o captura record de 10,260 kilograme de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de catre o firma din Iasi.

Dupa o analiza specifica de risc fiscal, inspectorii antifrauda fiscala au identificat firma si au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul Romaniei. Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuarii unui pretins export sau a unei livrari intracomunitare, au dispus plata a 4,92 milioane lei, reprezentand acciza aferenta intregii cantitati. Pentru asigurarea recuperarii sumelor datorate bugetului de stat s-a dispus sechestru si poprire asiguratorie asupra conturilor bancare si bunurilor firmei incriminate. Potrivit ANAF, prin monitorizarea constanta a transporturilor cu risc fiscal ridicat si confiscarea celor 10,26 tone de tutun, s-a prevenit prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 9,83 milioane lei, reprezentand acciza si TVA, care ar fi fost cauzata daca tutunul, transformat in tigarete, ar fi fost vandut in Romania pe piata neagra:

"Cu vigilenta sporita in zonele in care se inregistreaza trafic ilegal de tutun, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala analizeaza si monitorizeaza permanent importurile si transporturile de produse din aceasta categorie. In acest sens, de la inceputul anuluiaufost confiscate peste 50 tone tutun brut fara acte necesare transportului, procesarii sau comercializarii. Si in aceste situatii s-au emis decizii de impunere pentru suma totala de 22,85 milioane lei, reprezentand accizele aferente datorate bugetul statului”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani