Grid star
eveniment

ANAF, CU OCHII PE ACHIZITIILE DE MASINI DE LUX – Iata ce au descoperit comisarii

ANAF anunta ca monitorizeaza achizitiile intracomunitare de autoturisme de lux rulate. Astfel, in 16 martie, inspectorii au verificat 37 de autovehicule cu numere temporare din alte state si 67 de platforme si trailere de transport autoturisme rulate, in punctele de trecere a frontierei din Nadlac, Varsand, Turnu si Cenad.

Potrivit ANAF, au fost identificate si indisponibilizate 78 autoturisme de lux rulate, care aparent tranzitau Romania catre Bulgaria, sau erau refacturate de firme interpuse de tip "fantoma” din Slovacia, Italia sau Ungaria. Pentru prevenirea riscului fiscal al descarcarii si valorificarii acestora s-au verificat atat furnizorii si beneficiarii reali, cat si traseul transportului, iar transportatorii au fost instiintati ca trebuie sa descarce in Romania doar in prezenta inspectorilor antifrauda fiscala.

Prejudiciu de milioane euro

Potrivit ANAF, datele din analiza de risc fiscal referitoare la firmele implicate in fraudarea TVA provin din schimbul de date ANAF-RAR si Eurofisc, din platformele de anunturi online si din petitii sau sesizari:

"In contextul intensificarii verificarilor comertului cu autoturisme de lux rulate, pentru prevenirea si impiedicarea fraudarii bugetului de stat, in perioada 2022- 2023, in Romania, au fost identificate 78 de firme din alte state membre UE interpuse in achizitii intracomunitare de autoturisme rulate (in valoare de 80 milioane de euro), care au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 16 milioane de euro.

Pentru prevenirea pierderii sumelor platite de persoane fizice pentru achizitionarea de autoturisme de lux rulate provenite din Germania si Franta, prin intermediul platformelor de vanzare online, ANAF recomanda analizarea cu atentie a achizitiilor, care includ tranzactii cu firme interpuse din Bulgaria si Slovacia”, anunta ANAF.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani