Grid star
business capital

ANGAJAREA OBLIGATORIE A PENSIONARILOR – Decizia Senatului


Senatul a respins marti, 8 septembrie 2020, propunerea legislativa privind reintegrarea pe piata muncii a pensionarilor care isi doresc sa isi continue activitatea in domeniile in care au activat anterior pensionarii.

Practic, potrivit proiectului, este vorba despre angajarea obligatorie a pensionarilor. Decizia finala o va lua Camera Deputatilor.

Potrivit propunerii legislative, societatile comerciale cu capital privat care la finalul ultimului an fiscal au avut o cifra de afaceri mai mare de 5.000.000 lei, sunt obligate sa angajeze din randul pensionarilor, cu contract individual de munca, persoane cu experienta, cu titlu de consilier, in domeniile de activitate ale societatii comerciale respective.

Un pensionar la cinci angajati

Pentru persoanele angajate conform prevederilor de mai sus nu se datoreaza contributiile de asigurari sociale si contributia de asigurari de sanatate pentru partea din salariu mai mica sau egala cu castigul salarial mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Proiectul privind angajarea obligatorie a pensionarilor mai prevedea ca in cazul societatilor cu o cifra de afaceri mai mare de 5.000.000 lei si cel putin cinci angajati, unul dintre acestia trebuie sa fie pensionar.

In cazul societatilor cu o cifra de afaceri mai mare de 5.000.000 lei si mai mult de 5 angajati, paritatea nu poate fi mare de un consilier pensionar raportat la un numar de 5 persoane care nu au atins pragul de pensionare.

*Cititi aici proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani