Grid star
litigii

EXCLUSIV: ANRP A RAMAS FARA BANI – De necrezut: Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor nu are bani sa plateasca 6.500 lei cheltuieli de judecata (Document)

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a ramas fara bani. Nu o spunem noi, ci chiar ANRP o recunoaste, intr-un document oficial. Si nici macar nu este vorba despre cine stie ce suma, ci doar despre infimul cuantum de 6.500 de lei, pe care Autoritatea a fost obligata sa-l plateasca prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Este vorba despre o adresa emisa de catre ANRP – sub semnatura directoarei Directiei economice si plati, Costina-Roxana Neagu (foto) – catre un justitiabil care a castigat definitiv un proces cu CNCI (Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor), din cadrul ANRP. Mai exact, Costina Neagu il pune pe petent sa astepte pana cand CNCI va identifica credite bugetare.

Amintim ca la inceputul lunii iunie, presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a acuzat guvernul PNL condus de Ludovic Orban ca, prin ANRP, a facut plati de 415 milioane de lei in avans pentru despagubirea „prietenilor de casa”, apoi acelasi cabinet Orban a adoptat o ordonanta de urgenta prin care amana pana anul viitor noul mod de calcul al despagubirilor.

Iata raspunsul ANRP (vezi facsimil):

Prin sentinta Civila nr. (...), pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr. (...), schimbata prin Decizia Civila nr. (...), definitiva, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. (...), instanta a dispus obligarea CNCI la plata sumei de 6.5000 lei, reprezentand cheltuieli de judecata catre (...).

In urma verificarii documentatiei primite, a fost intocmita nota privind plata cheltuielilor de judecata, fiind aprobata in data de 04.06.2020, urmand ca plata sumei de 6.500 lei sa se faca de indata ce vor fi identificate credite bugetare.

Mentionam ca in prezent nu mai exista prevederi bugetare disponibile, urmand a fi solicitate la urmatoarea rectificare bugetara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani