Grid star
litigii

GREVA DE LA STB, SUSPENDATA DE JUDECATORI – Tribunalul Bucuresti a dispus reluarea de indata a activitatii

Judecatoarea Loredana Florescu de la Tribunalul Bucuresti a suspendat joi, 20 ianuarie 2022, greva de la Societatea de Transport Bucuresti. Instanta a dispus reluarea de indata a activitatii. Tribunalul Bucuresti va judeca vineri, 21 ianuarie 2022, o alta cerere care are ca obiect constatarea nelegalitatii grevei, termenul fiind stabilit pentru ora 12.00.

Angajatii STB SA au intrat in greva spontana joi dimineata, motiv pentru care mijloacele de transport nu au iesit pe traseu. In aceste conditii, Capitala a fost blocata la o ora de varf. STB a acuzat faptul ca intreruperea lucrului este o actiune ilegala si nu se vor plati orele nelucrate salariatilor implicati.

S-a cerut demisia directorului STB

Vasile Petrariu, presedintele de sindicat al STB, declara joi dimineata, potrivit digi 24, ca revendicarile salariatilor nu au fost solutionate, iar directorul general nu s-a dat demisia:

"Oamenii au discutat si au decis sa nu iasa la traseu pentru ca revendicarile pe care noi le-am solicitat nu au fost solutionate, iar directorul general, asa arogant cum il stim, nu si-a prezentat demisia pentru ca asta era solutia pentru a dezamorsa acest conflict.
Este o intrerupere spontana a lucrului pentru ca cei cu care am dialogat, dar am vorbit mai mult singuri pentru ca nu ne-au bagat in seama, nu au luat in seama avertismentele pe care noi le facem de doua luni de zile, inclusiv in scris. Cetatenii trebuie sa stie ca principalii vinovati nu suntem noi, ci sunt cei care ne-au adus in situatia asta.

Mariri de salarii

Directorul general vine si invoca dialog, invoca ca doreste sa negocieze noul contract colectiv de munca, dar omite un singur lucru: chiar el nu a trecut in proiectul de buget absolut nicio crestere de salarii, asa cum isi doresc oamenii.  
Este imoral si ii incita si deranjeaza pe oameni faptul ca pentru ei, care tin aceasta societate si se scoala la 3 dimineata sa iasa pe traseu, pentru ei nu se gasesc bani. Dar pentru sefi, pentru cei din consiliul de administratie se gasesc bani.
Indiferent cine va veni in locul acestui director general vom debloca dialogul si vom demara negocierea noului contract colectiv de munca”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani