Grid star
litigii

ORBAN, INFRANGERE USTURATOARE LA CCR – Verdict final

O noua infrangere usturatoare la Curtea Constitutionala pentru Executivul condus de Ludovic Orban (foto).

CCR a decis in sedinta de joi, 24 septembrie 2020, ca dublarea alocatiilor este constitutionala, respingand astfel sesizarea Guvernului.

Decizia CCR era asteptata de milioane de oameni, atat parinti, cat si copii, care, probabil, vor mai avea de asteptat pana cand alocatiile vor fi dublate, avand in vedere ca Executivul sustine in continuare ca nu sunt bani. Probabil ca PNL va apela la alte artificii pentru a nu respecta decizia CCR si pentru a nu mari alocatiile.

Curtea Constitutionala a fost sesizata de Executiv dupa ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind respingerea OUG 123/2020 prin care guvernantii decisesera ca alocatiile se maresc doar cu 20%.

A doua infrangere

Aceasta este a doua infrangere usturatoare a Guvernului Orban la Curtea Constitutionala cu privire la dublarea alocatiilor.

In 15 iulie 2020, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca alocatiile trebuie dublate, de la 150 lei la 300 lei, asa cum prevede legea promulgata pe 14 ianuarie 2020 de presedintele Klaus Iohannis.

Iata comunicatul CCR din 24 septembrie 2020:


"Plenul Curtii Constitutionale, in cadrul controlului anterior promulgarii, a respins, ca neintemeiata,

Obiectia de neconstitutionalitate formulata de Guvernul Romaniei si a constatat ca este constitutionala, in raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii"

Iata comunicatul Curtii Constitutionale din 15 iulie:

“In ziua de 15 iulie 2020, Plenul Curtii Constitutionale, in cadrul controlului anterior promulgarii, a luat in dezbatere obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrarii in vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, obiectie formulata de Guvernul Romaniei.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrarii in vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constitutionala in raport cu criticile formulate.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani