Grid star
punguta cu doi bani

Anunt pentru marile companii. Faci milioane, da mai si da inapoi!

Primesti, da mai si dai! Taxa de solidaritate este capul de afis al ultimelor zile. Iar cel mai fervent sustinator al acestei taxe pe care ar trebui sa o plateasca marile companii, cu venituri uriase facute din banii romanilor, este Partidul Social Democrat. Logica este simpla: daca ai profit de milioane, da si tu macar 1% la stat. Ca nu saracesti!

PSD precizeaza ca scopul final al taxei de solidaritate este de a sustine masurile pentru scaderea impozitarii muncii – in special la angajatii cu venituri mici sau medii – si de a sustine sistemul de Educatie care pregateste viitoarea forta de munca a Romaniei.
"Intr-o perioada dificila din punct de vedere economic, ar trebui ca si companiile mari care au platit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri sa plateasca macar aceasta cota pentru a sustine cresterea veniturilor angajatilor care contribuie cel mai mult la dezvoltarea Romaniei. Acesta este principiul solidaritatii, care ar trebui promovat de toate partidele politice pentru a mentine in Romania aceasta forta de munca productiva, atat de importanta pentru economia nationala.
PNL trebuie sa se hotarasca daca vrea sa fie alaturi de acesti angajati care muncesc din greu, care contribuie substantial la cresterea economica, dar care au fost afectati puternic de cresterea preturilor, in contextul inflationist global.
Este o exagerare populista sa spui ca o astfel de abordare ar sufoca mediul de afaceri si ar creste preturile finale, din moment ce, in marea lor majoritate, companiile din Romania care isi declara profiturile obtinute in mod real, platesc deja un impozit cel putin echivalent cu 1% din veniturile lor, fara a avea preturi mai mari ca celelalte",
este viziunea social-democratilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani