Grid star
eveniment

APA CALDA, UN LUX IN BUCURESTIUL CONDUS DE NICUSOR DAN – A venit frigul, oamenii obligati sa se spele in continuare la lighean. Iata ce se intampla vineri

Apa calda mult promisa in campania electorala este data in "urmarire generala” de zeci de mii de bucuresteni. Desi iarna bate la usa, temperaturile sunt scazute si este mai complicat sa faci dus cu apa rece, tevile se sparg, avariile se produc pe banda rulanta. Pe scurt, bucurestenii se spala la lighean sub mandatul Primarului Capitalei, Nicusor Dan.

Termoenergetica a anuntat vineri, 8 octombrie 2021, oprirea agentului termic pentru remedierea avariilor aparute in reteaua termoficare in mai multe zone din Capitala (click aici pentru a citi). In unele zone, se preconizeaza remedierea avariilor sambata, 9 octombrie 2021. In altele, se estimeaza ca apa calda va veni vineri, in jurul pranzului.

Probe pentru caldura

In ceea ce priveste furnizarea caldurii, Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. a anuntat ca in cursul noptii de 7 spre 8 octombrie 2021 au inceput probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitala, avand in vedere prognoza meteo cu temperaturi in scadere pentru urmatoarele zile. Actiunea se deruleaza progresiv, avand in vedere dimensiunile sistemului de termoficare, starea de degradare cauzata de lipsa investitiilor din ultimii 30 de ani:

"Probele la cald prin care se realizeaza echilibrul hidraulic al intregului sistem de termoficare se vor desfasura astfel incat, pe masura ce temperatura exterioara scade, toti consumatorii sa beneficieze in conditii normale de furnizarea agentului termic pentru incalzire. Va comunicam si faptul ca institutia noastra a inceput furnizarea caldurii la cerere spitalelor, scolilor, gradinitelor, caminelor de batrani, precum si tuturor celorlalte institutii care au solicitat acest lucru. Totodata, va reamintim ca asociatiile de proprietari au obligatia de a se asigura ca instalatiile interioare proprii (de alimentare cu energie termica) sunt in stare de functionare si ca sunt finalizate lucrarile din interiorul imobilelor, inclusiv operatiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente .
Asociatiile de proprietari care doresc amanarea furnizarii agentului termic pentru incalzire pot solicita in scris acest lucru, prin reprezentantii legali, la registratura institutiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la sectiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani