Grid star
eveniment

AUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV – Anuntul ministrului Transporturilor: “S-a finalizat”

Ministrul Transporturilor Catalin Drula anunta ca -a finalizat licitatia pentru proiectarea autostrazii A3 Ploiesti-Comarnic-Brasov, si ca urmeaza in zilele urmatoare, dupa finalizarea formalitatilor, semnarea contractului cu firma de proiectare.

Drula nu precizeaza in cati ani ar putea fi data in circulatie autostrada, insa spune intr-o postare pe Facebook ca pana se va da in folosinta, vrea sa implementeze impreuna cu autoritatile locale, pentru fluidizarea traficului, construirea unor pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scari rulante.

Iata anuntul facut de ministrul Transporturilor:

Astazi s-a finalizat licitatia pentru proiectarea autostrazii A3 Ploiesti-Comarnic-Brasov. Urmeaza in zilele urmatoare, dupa finalizarea formalitatilor, semnarea contractului cu firma de proiectare.
Ne asteptam - si am pus asta foarte clar in vedere proiectantului - ca din acest contract sa obtinem:


1) O documentatie tehnica de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) facute temeinic.
2) Solutii tehnice moderne, demne de anul 2021. Cu tuneluri la Busteni si la Sinaia, nu cu traseu 'la zi', prin mijlocul statiunilor.
3) Livrarea documentatiei pe sectoarele critice pe un calendar accelerat.
Ploiesti-Brasov este o autostrada cu mult intarziata, iar lipsa ei duce la aglomeratia infernala de pe Valea Prahovei.

Pana vom putea circula pe A3 intre Ploiesti si Brasov, exista o serie de solutii pe care vrem sa le implementam impreuna cu autoritatile locale, pentru fluidizarea traficului: construirea unor pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scari rulante si modernizarea celor existente; sensuri giratorii si pasaje la Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal; o parcare noua la Busteni, in centru, astfel incat benzile de circulatie sa nu mai fie blocate de masini care stationeaza".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani