Grid star
eveniment

BAIETII DESTEPTI DIN ENERGIE SI SANATATE – Acuzatiile: "Nu putem sacrifica interesele unui intreg popor pentru cresterea fara masura a profiturilor unor privilegiati ai sistemului”

Sindicatele vorbesc despre interesele "baietilor destepti” din energie si sanatate. Federatia "Solidaritatea Sanitara” anunta ca este solidara cu colegii care protesteaza impotriva cresterii artificiale a preturilor la energie.


Potrivit sindicalistilor, "in buna masura, aceasta crestere aberanta este efectul actiunilor pentru interesele ‘baietilor destepti din energie’. Experienta efectelor actiunilor desfasurate de ‘baietii destepti din sanatate’, o categorie similara catre care se scurg o buna parte din fondurile publice de sanatate, reprezinta o dovada a modului in care spitalele publice sunt private de disponibilitati financiare semnificative”.

Privilegiatii sistemului

Potrivit unui anunt al Federatiei "Solidaritatea Sanitara”, criza energetica afecteaza in mod direct si lucratorii din sectorul public de sanatate, efectele ei cumulate determinandu-le o scadere semnificativa a puterii de cumparare. Sindicalistii anunta ca nu putem sacrifica interesele unui intreg popor pentru cresterea fara masura a profiturilor unor privilegiati ai sistemului!.

Iata anuntul Federatiei "Solidaritatea Sanitara”:

"Federatia „Solidaritatea Sanitara” este solidara cu colegii care protesteaza impotriva cresterii artificiale a preturilor la energie. In buna masura, aceasta crestere aberanta este efectul actiunilor pentru interesele „baietilor destepti din energie”. Experienta efectelor actiunilor desfasurate de „baietii destepti din sanatate”, o categorie similara catre care se scurg o buna parte din fondurile publice de sanatate, reprezinta o dovada a modului in care spitalele publice sunt private de disponibilitati financiare semnificative.

Romanii, afectati de criza energetica

Criza energetica afecteaza in mod direct si lucratorii din sectorul public de sanatate, efectele ei cumulate determinandu-le o scadere semnificativa a puterii de cumparare. Blocarea cresterilor salariale prevazute de legea salarizarii combinata cu inflatia determinata de preturile la energie a impins deja cca. 30% din lucratorii din sistemul public de sanatate in zona de saracie salariala.
Acest context nefericit a facut ca lupta pentru cresterea veniturilor tuturor lucratorilor din sanatate sa se transforme rapid intr-una pentru anularea scaderii puterii de cumparare. Toate acestea sunt motive cat se poate de juste pentru ca guvernul sa aplice urgent si integral legea salarizarii, majorand veniturile salariale pentru toate categoriile de personal din sanatate.

Scaderea calitatii serviciilor medicale

Cresterea preturilor la energie afecteaza in egala masura si unitatile publice de sanatate, nevoite sa suporte costuri din ce in ce mai ridicate, pentru care nu au asigurata finantarea necesara. Totodata, inflatia determinata de aceasta criza accentueaza deficitul de finantare al unitatilor sanitare, cresterea deficitelor determinand rapid scaderea calitatii serviciilor medicale si scaderea calitatii vietii profesionale a lucratorilor din sanatate.
Nu putem sacrifica interesele unui intreg popor pentru cresterea fara masura a profiturilor unor privilegiati ai sistemului!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani