Grid star
eveniment

GREVA IN INVATAMANT: ANGAJAMENTUL LUI CIOLACU – Liderul PSD anunta ca viitorul Guvern va pune in aplicare cresterea salariilor din Educatie

Liderul PSD, Marcel Ciolacu (foto), anunta ca viitorul guvern, ceea ce inseamna ca rotativa se va face, iar el va fi premier, potrivit protocului Coalitiei, va pune in aplicare cresterea salariilor din Educatie.

Ciolacu anunta pe facebook ca si-a luat angajamentul, alaturi de liderul PNL, Nicolae Ciuca, ca viitorul Guvern va pune in aplicare cresterea salariilor din Educatie avand ca baza cresterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Potrivit lui Ciolacu, in sedinta de Guvern de joi, 8 iunie 2023, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care "consfinteste decizia acestei guvernari de a pune Educatia in centrul politicilor sale publice”.

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

"Ne aflam intr-un moment in care fiecare zi de intarziere poate afecta viitorul unei generatii intregi de copii. Sute de mii de elevi si parintii lor traiesc in continuare cu teama ca nu isi vor putea da examenele. Acest lucru trebuie sa inceteze. Mi-am luat astazi angajamentul alaturi de liderul PNL, Nicolae Ciuca, ca viitorul Guvern va pune in aplicare cresterea salariilor din Educatie avand ca baza cresterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

In sedinta de Guvern de maine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfinteste decizia acestei guvernari de a pune Educatia in centrul politicilor sale publice”.

Maririle oferite

Reamintim ca Guvernul a marit salariile, insa acestea sunt considerate prea mici. Sunt insa si alte revendicari. Sindicatele cer Guvernului sa-si asume printr-un act normativ articolul scos din Legea Invatamantului Preuniversitar si care nu a fost inclus nici in textul OUG 53/2023, ci doar in Nota de fundamentare a ordonantei, potrivit caruia salariul profesorului debutant sa fie cel putin egal cu salariul mediu brut pe economie.

Se arata ca salariatii sunt nemultumiti si de promisiunea Guvernului de a aplica „ipotetica grila de salarizare” pentru invatamant in maximum trei ani, solicitand scurtarea acestei perioade:

"Mentionam ca si majorarile salariale prevazute in OUG 53/2023 au fost respinse de federatiile sindicale, dupa consultarea membrilor de sindicat aflati in greva, acestia considerand sumele prea mici".

Au fost acordate majorari salariale de 1.000 lei brut/luna personalului didactic si didactic auxiliar, respectiv de 400 de lei brut/luna pentru personalul nedidactic (click aici pentru a citi). Sindicalistii cer insa o marire de 25%.

 

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani