Grid star
eveniment

BANI PENTRU CONFORTUL BICICLISTISTILOR – Ministrul Dezvoltarii a semnat noi contracte. Valoarea totala a investitiilor facute prin programul ”Anghel Saligny”

Statul investeste in modernizarea infrastructurii rutiere, dar si in piste pentru biciclisti. Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila (foto), a semnat 46 de noi contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 396.146.692,48 de lei.

Contractele semnate vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea retelelor de utilitati publice (alimentare cu apa, canalizare menajera si iluminat public stradal), amenajari pietonale, realizarea unor piste pentru biciclisti, precum si construirea sau consolidarea unor poduri.

Cu aceste proiecte, numarul contractelor semnate, pana in prezent, in cadrul Programului National de Investitii ”Anghel Saligny”, se ridica la 1.116, in valoare totala de 12.218.452.368,30 de lei.

Consolidarea cladirilor cu risc seismic

Attila a mai semnat si alte 65 de proiecte depuse in cadrul Programului national de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat. Astfel, 9 institutii de invatamant, 2 unitati de sanatate, un edificiu socio-cultural si 53 de blocuri de locuinte au fost incluse in lista celor care pot primi finantare odata ce autoritatile locale depun documentele necesare. Cladirile sunt din Bacau, Bucuresti, Constanta, Dolj si Iasi, iar suma totala solicitata pentru consolidarea lor este de 1.682.433.071,73 de lei.

Printre cele mai importante institutii publice selectate se numara Colegiul Pedagogic ”V. Lupu” din Iasi, Colegiul Comercial ”Carol I” din Constanta, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto si Liceul Teoretic ”Henri Coanda” din Craiova, precum si Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – Sectia Pascanu din Iasi si cladirea fostului Spital din orasul Podu Iloaiei.

Acestea se adauga celorlalte 80 de proiecte selectate in luna martie, in valoare de 1,59 de miliarde de lei, si, in urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie sa depuna documentatia necesara pentru incheierea contractelor de finantare. Odata incheiate aceste contracte, intrucat finantarea este asigurata din fonduri publice, se va derula procedura de achizitie publica, iar ulterior pot incepe lucrarile de consolidare.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani