Grid star
punguta cu doi bani

Basescu ii ia fata lui Nicusor si se aduna cu Firea

* Nici macar nu si-a anuntat candidatura in mod oficial pentru functia de primar general al Capitalei, functie pe care a mai ocupat-o inainte de a ajunge presedintele tarii, ca Traian Basescu rupe in doua sondajele. Consultantul politic Cozmin Gusa a anuntat pe pagina sa de Facebook ca la prima strigare dupa intrarea lui Basescu in cursa pentru Primaria Generala, fostul presedinte se situeaza la un scor de 24%. Asta in conditiile in care vesnicul candidat la Primaria Generala Nicusor Dan ar avea un scor de 28%, iar Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, 32%.

Calculele in acest moment, dupa cum zice Cozmin Gusa, si credem si noi, sunt clare: Basesescu il scoate din cursa pe Nicusor (care va mai candida si peste alti 4 ani probabil, ca ce ar mai fi o campanie fara Nicusor) si va ramane sa lupte pentru Primaria Capitalei cu Gabriela Firea. Stand asa lucrurile, ne incearca totusi o tristete, caci asa tare ne-am fi dorit o confruntare intre Basescu si Nicusor... Va imaginati cum ar fi decurs? Show total. Noi speram sa nu fie descumpanit de aceste sondaje Nicusor si sa lupte pana la final. Vrem totusi sa vedem confruntari, nu ascunderi dupa pomi.

Sigur, in postarea sa Cozmin Gusa vorbeste si despre un regret pe care l-ar avea Firea ca pleaca Nicusor Dan din cursa, dar sa nu uitam ca si actualul primar are vana, si cu siguranta ca ii va face fata principalului sau contracandidat Traian Basescu.

* Guvernantii astia sunt din ce in ce mai previzibili! Asa cum in ultimele luni, fix cu cateva zile inainte de expirarea unei stari de urgenta/alerta, crestea exploziv numarul cazurilor de COVID-19, la fel se intampla si acum. Spre exemplu, astazi, 12 august 2020, cu 2 zile inainte de anuntarea prelungirii starii de alerta cu inca 30 de zile, se anunta bombastic o crestere alarmanta a numarului cazurilor noi de infectati cu COVID-19: 1415 cazuri noi si 43 de decese.

Bine, bine, au crescut numarul infectatilor si cu siguranta ca au crescut si numarul testelor, insa asa cum am mai spus si o sa o mai spunem, cele mai relevante sunt cifrele din randul mortalitatii de COVID-19, si nu al infectarii. Ca sa ramana scris, in zilele in care Guvernul pregateste a patra prelungire pe starea de alerta in Romania s-au inregistrat 2807 decese de COVID-19 (discutabile unele dintre ele chiar de membrii familiilor persoanelor decedate de COVID). Ca cifra sa para mai alarmanta, s-a inceput contorizarea deceselor de COVID si in randul romanilor de peste granita, ajunse in 12 august 2020 la 123 cetateni.

Fata de aceasta situatie, credem totusi ca este cazul sa schimbe foaie, si macar de acum incolo sa actioneze si ei spre binele comunitatii, adoptand masuri logice, justificate si necesare. Nu masuri aberante care au mancat banii publici. Ok, sa cheltuie banii, nu zice nimeni nu, dar cu cap si necesar. Ca am vazut acum dupa raportul Curtii de Conturi de ce au fost in stare in aceste lunii marii guvernanti. Unii zic ca e chiar de penal, dar vedem ce va urma.

Si ca tot spuneam de masuri, desi Romania este pe locul 40 (patruzeci) in lume la cazurile de COVID-19 a reusit cumva sa ia cele mai aberante si restrictive masuri. Asteptam vremea explicatiilor si tragerii la raspundere. Alegerile sunt un bun prilej pentru asta.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani