Grid star
eveniment

BENEFICII PENTRU VACCINATI – Klaus Iohannis a promulgat legea (Document)

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 23 iulie 2021, Legea pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.
Potrivit legii, persoanele care se vaccineaza impotriva Covid-19 beneficiaza, la cerere, de o zi libera.

Iata ce beneficii au cei vaccinati:

a) cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat;

b) cate o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul elevilor si studentilor;

c) cate o zi de permisie, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul cadrelor militare in activitate si a soldatilor si gradatilor profesionisti.

Zi libera si pentru parinti

Drepturile se acorda pe baza adeverintei de vaccinare eliberata potrivit legii. In situatia in care ziua libera coincide cu ziua vaccinarii, persoanele au obligatia depunerii adeverintei de vaccinare in prima zi lucratoare de la vaccinare.
Beneficiaza de zi libera si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati.

*Cititi aici prevederile integrale ale legii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani