Grid star
criptomonede

BIDEN POZEAZA PE NEASTEPTATE IN BITCOINER, SPRE FINAL DE MANDAT – Postarea pe Twitter a presedintelui american contrasteaza cu politicile sale restrictive care au vizat industria cripto si a adunat zeci de comentarii ironice

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a filmat intr-o ipostaza neastaptata, cu o cana de cafea pe care este imprimata fotografia sa cu celebrul simbol al entuziastilor Bitcoin – ochii cu laser. El a postat filmuletul pe Twitter cu comentariul „o ceasca de cafea de la Joe nu a avut niciodata un gust mai bun”. Insa noua sa imagine de bitcoiner contrasteaza puternic cu politicile dure la adresa industriei cripto din mandatul sau, lucru remarcat de comunitatea cripto. Tentativa de „rebranduire” a lui Biden vine in pragul cursei electorale pentru Casa Alba si la doua zile dupa ce Lumea Banilor a demonstrat, intr-o analiza pe care o puteti citi aici, ca viitorul industriei cripto devine o tema „forte” a discursului prezidentiabililor americani.

Gilda Popa

Noua pozitie a lui Joe Biden, care s-a prezentat ca cel mai recent ambasador al „marcii” Bitcoin intr-o reclama „ increzatoare ” pentru campania alegerilor prezidentiale din 2024, nu i-a convins insa pe internauti.

Comunitatea Bitcoin si cripto a observat rapid designul canii de cafea, care prezinta fata lui Biden cu „ochi laser” rosii stralucitori – un simbol folosit de entuziastii Bitcoin atunci cand isi proiecteaza fotografiile de profil. Majoritatea internautilor de pe Twitter a facut comentarii ironice la postarea presedintelui american, care a fost criticat in repetate randuri de investitorii cripto pentru politicile sale restrictive ce au vizat industria, intre care propunerile de impozitare severa a companiilor din acest sector, asa cum a relatat Lumea Banilor aici si aici. Mai mult decat atat, in mandatul lui Biden au „escaladat” razboaiele juridice ale autoritatilor de reglementare cu cele mai populare burse cripto care opereaza in SUA. Comunitatea Bitcoin nu a pierdut ocazia sa lanseze pe Twitter zeci de parodii video sarcastice dupa filmarea postata de Joe Biden, pe care le puteti vedea aici.

Joe Biden este un maximalist Bitcoin acum”, a scris ironic un utilizator Twitter, in timp ce alti internauti au replicat, ca presedintele american tocmai a oferit „cea mai mare susținere din istorie pentru Bitcoin”, în timp ce un altul s-a intrebat daca nu cumva este un cont care parodiaza contul oficial al sefului de stat. Alti internauti au comentat ca probabil Biden nu cunoaste semnificatia fotografiei sale cu laser in ochi.

Presedintele El Salvador, primul sef de stat care s-a fotografiat cu simbolul Bitcoin

Fenomenul ochilor din care tasneste un laser a inceput ca parte a unei miscari pe retelele sociale pentru a duce pretul Bitcoin la 100.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2021 – un obiectiv care nu s-a realizat. Cele mai notabile personalitati cu ochi laser au inclus odata starul NFL Tom Brady , Paris Hilton si Elon Musk. Insa primul presedinte de stat care s-a fotografiat cu acest simbol este Nayib Bukele, presedintele El Salvador, care a introdus”Bitcoin ca mijloc legal de plata – in premiera la nivel global - , alaturi de dolarul american, in septembrie 2021, asa cum a relatat Lumea Banilor aici si aici. De altfel, utilizarea Bitcoin ca moneda nationala in acest stat din America Latina, care are probleme cu saracia extrema si cu datoriile suverane,a inceput sa ia amploare abia in 2023, la doi ani dupa introducerea Bitcoin ca mijloc legal de plata.

Viitorul industriei cripto - „moneda forte” a discursului electoral in batalia pentru Casa Alba din 2024

Asa cum a relatat Lumea Banilor zilele trecute, alegerile prezidentiale din SUA de anul viitor se anunta deja a fi un eveniment cu impact major asupra pietei cripto. Aceasta in conditiile in care mai multi candidati – atat din partea republicanilor, cat si din partea democratilor – critica in termeni duri politicile restrictive ale Administratiei Joe Biden privind sectorul cripto. Actualul presedinte al Statelor Unite a propus o impozitare severa a companiilor cripto, iar in mandatul sau au „escaladat” razboaiele juridice ale autoritatilor de reglementare cu cele mai populare burse cripto care opereaza in SUA. Acum, mai multi contracandidati promit ca acest razboi, pe care multi americani il vad ca pe o amenintare la adresa propriilor economii in active cripto, va inceta.

La finalul lunii iunie, New York Times a publicat si un tabel al principalilor prezidentiabili din partea celor doua partide (trei din partea democratilor si 12 din partea republicanilor) – dintre care cel putin patru (Ron DeSantis, Vivek Ramaswamy, Robert F. Kennedy Jr. si Francis Suarez) au manifestat deschis pozitii pro cripto, iar Donald Trump o pozitie tacit pro-cripto, prin dezvaluirea activelor cripto pe care le detine. Aceasta arata ca un procent de aproximativ 30% dintre principalii prezidentiabili americani sustin sectorul cripto.

Bilantul” pozitiilor adoptate anul acesta de prezidentiabilii americani pe subiectul cripto ofera indicii interesante despre potentiala traiectorie a industriei pentru anul 2024, in functie de rezultatul alegerilor. Este de remarcat si faptul ca, in acelasi an, se asteapta halvingul Bitcoin, un eveniment programat din codul-sursa al retelei si asteptat cu nerabdare de investitorii cripto, care a dus de fiecare data la un ‘bull market (crestere exploziva a pietei cripto)”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani