Grid star
eveniment

BILETE DE TRATAMENT PENTRU PENSIONARI – Premierul semneaza. S-a decis numarul de varstnici care vor beneficia in 2023 de acest program (Document)

Premierul Nicolae Ciuca are pe masa Proiectul de Hotarare privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2023, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.

Hotararea stabileste numarul biletelor de tratament balnear care se pot acorda in acest an, precum si modul de distribuire si decontare a acestora. Astfel, in unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2023 este asigurat un numar maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

Gratuitati

Potrivit proiectului, numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete.

Fiecare solicitant poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear. Distribuirea biletelor se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale. Decontarea costurilor se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2023.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani