Grid star
criptomonede

BITCOIN "ACCELEREAZA” PESTE PRAGUL DE 30.000 DOLARI – Analistii explica motorul acestul nou bull run” in piata cripto

Bitcoin (BTC) a depasit pragul de 30.000 dolari vineri, 20 octombrie, nivel pe care l-a mentinut in weekend – echivalentul unei cresteri saptamanale de 11% Analistii sunt cu ochii pe urmatorul prag, de 35.000 dolari, mizanf un nou val de optimism in piata, pe masura ce cresc sansele pentru aprobarea ETF-urilor Bitcoin in SUA.

Gilda Popa

Cateva dintre companiile cripto care au depus solicitari pentru aprobarea unor fonduri (ETF-uri) Bitcoin spot si-au actualizat dosarele in ultima saptamana, in contextul in care se intensifica presiunile asupra Comisiei pentru Valori Mobiliare si Burse (SEC) din SUA pentru a urgenta aprobarea acestora. De asemenea, patru membri ai Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentantilor au indemnat recent SEC sa sa renunte la eforturile de a bloca ETF-urile bitcoin, intr-o scrisoare catre presedintele SEC, Gary Gensler.

Bitcoin (BTC) a fost, de asemenea, propulsat de posibila aprobare ETF-urilor Bitcoin si de un numar tot mai mare de solicitari de aprobare a acestora de catre companiile de top. SEC a optat sa nu atace decizia favorabila a instantei in cazul Grayscale (n.r. prin care un judecator federal constata ca SEC nu are motive temeinice de a respinge cererea de aprobare a ETF-ului Bitcoin de catre companie) si, pe masura ce termenul limita pentru cererile de ETF spot BTC de la alte institutii precum Blackrock se apropie, increderea pietei in aprobarea acestora a crescut. Avand in vedere ca in aprilie 2024 este asteptat si halvingul Bitcoin, avem elemente pentru o crestere robusta a pietei”, a declarat Lucy Hu, trader senior la Metalpha pentru CoinDesk.

Reamintim ca, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment, Franklin Templeton (FT) este ultimul manager de active de peste un trilion de dolari care a intrat, luna trecuta, in circuitul competitiv pentru listarea la bursa a unui ETF Bitcoin spot. FT completeaza o lista de institutii financiare majore care au depus cereri similare la SEC, precum BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Wise Origin, VanEck, Bitwise si Valkyrie Digital Assets

Bitcoin a crescut peste pragul de 30.000 dolari in week-end

Datele de la Cointelegraph Markets Pro si TradingView au inregistrat preturi BTC de aproape 30.300, cu usoara fluctuatie in week-end sub acest prag.

Pentru Keith Alan, co-fondator al resurselor de monitorizare Material Indicators, media mobila (MA) pe 100 de saptamani la 28.627 USD a fost de o importanta deosebita.

Aceasta miscare este una de urmarit, dar ma intereseaza acum este sa vad daca aceasta medie saptamanala se inchide peste MA de 100 de saptamani si daca media de saptamana viitoare poate ramane deasupra acestui prag.

Pentru mine, BTC va trebui, de asemenea, sa inlature rezistenta anterioara la 30,5 mii dolari, 31,5 mii dolari si, in cele din urma, la 33 mii dolari pentru a solicita confirmarea si validarea unui nou bull run (n.r. crestere puternica a pretului)”, a scris el intr-o postare pe X, potrivit CoinTelegraph.

Cu volatilitatea inca evidenta, participantii la piata au sustinut ca este necesara o inchidere saptamanala la peste 30.000 dolari pentru a stabili adevarata putere de rezistenta a raliului Bitcoin, lucru pe care sedinta de tranzactionare de duminica, 22 octombrie, pare sa-l confirme.

Parerea analistilor momentul pentru o crestere semnificativa a BTC

Intr-o perspectiva optimista pe o perioada mai lunga de timp, echipa de tranzactionare Stockmoney Lizards a prezis ca rezistenta la pragul de peste 30.000 USD se va „sparge” in curand.

Actualizand unui fractal grafic care compara perechea de tranzactionare BTC/USD in 2023 cu cresterea sa din 2020, analistii au sustinut ca momentul pentru o crestere semnificativa este aceasta perioada. O aprobare a primului fond tranzactionat la bursa (ETF) la pretul spot al Bitcoin din Statele Unite ar constitui factorul decisiv.

Pragul 31/32k se va rupe in curand. P.S.: Multi dintre voi veti spune inca o data: Dar 2020 a fost dupa halving (n.r. injumatatirea recompenselor pentru minerii Bitcoin), iata-ne inainte. Raspuns: nu conteaza. Anul acesta, adoptarea in masa / aprobarea ETF va fi MOTORUL”, au scris cei de la Stockmoney Lizards.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani