Grid star
criptomonede

BITCOIN AR PUTEA ATINGE PRAGUL DE 40.000 DOLARI SAPTAMANA VIITOARE – Analist: "Bucurati-va de pretul Bitcoin sub 40.000 USD cat dureaza”

Bitcoin (BTC), a crescut vineri, 24 noiembrie la 38.000 dolari, un maxim al ultimelor 18 luni, pe fondul tranzactionarii „relaxate” pe pietele traditionale, a doua zi dupa sarbatoarea de Ziua Recunostintei din SUA, noteaza CoinDesk. Pretul criptomonedei a scazut cu cateva sute de dolari in cursul weekend-ului, cand s-a tranzactionat, in medie, cu 37.700 dolari. Insa Bitcoin isi va continua cresterea saptamana viitoare, cand se va apropia de urmatorul prag psihologic important – 40.000 dolari, sustine unul dintre cei mai urmariti analisti cripto de pe platformele de socializare, PlanB.

Gilda Popa

Cresterea pretului vine in conditiile in care investitorii se asteapta la o posibila aprobare din partea Comisiei pentru Valori Mobiliare si Burse (SEC) din SUA pentru un fond tranzactionat la bursa bazat pe Bitcoin (ETF Bitcoin spot). Actiunile tranzactionate legate de criptomonede au crescut, de asemenea, la finalul acestei saptamani. Astfel, COIN de la Coinbase castigand 6%, Stronghold Digital Mining (SDIG) cu 6,4% si Marathon Digital Holdings (MARA) cu 4%.

"Cu ETF-urile BTC la un pas de aprobare – care poate interveni la 11 ianuarie pentru formularul 19b1 (n.r. o etapa preliminara aprobarii ETF-urilor), va exista un nou strat al nivelului de volatilitate in piata. Datorita usurintei de tranzactionare si eficienta a costurilor, un ETF bitcoin va atrage o cifra de afaceri mai mare in volume de la investitorii institutionali care nu sunt prezenti acum pe bursele cripto, deoarece nu li se permite sa activeze pe aceste platforme nereglementate de catre departamentele lor de conformitate”, a declarat brokerul Laurent Kssis, specializat in ETF-uri, intr-un interviu pentru CoinDesk.

Kssis prezice ca Bitcoinul ar putea creste la 40.000 de dolari saptamana viitoare

"Cand vor fi aprobate ETF-urile Bitcoin, volatilitatea BTC va fi semnificativa in aceste perioade, ceea ce creeaza riscuri suplimentare pentru investitori, dar si oportunitati. Nu as fi surprins sa vad pragul de 40K atins dupa acest weekend”, a adaugat Kssis.

 

Analist: Bitcoin va depasi in curand rezistenta la pragul de 40.000 dolari

Bitcoin va urca destul de rapid peste maximul sau din ultimele 18 luni – 38.000 dolari, spune PlanB, unul dintre cei mai cunoscuti analisti cripto de pe platformele de socializare.

Cunoscut pentru interpretarea optimista a evolutiei preturilor BTC pe termen lung, PlanB a folosit datele privint preturile atinse pana acum de criptomoneda pentru a sustine argumentele sale in favoarea unui nou „bull market”.

PlanB sustine ca pur si simplu se astepta la un pret mediu BTC de cel putin 100.000 dolari intre 2024 si 2028 - urmatorul ciclu de injumatatire (halving) al Bitcoin.

Intre timp, halvingul Bitcoin (eveniment programat in reteaua BTC caree are loc o data la patru ani si determina injumatatirea recompensei obtinute de mineri – in prezent de 6,25 BTC pe bloc), care va avea loc in aprilie 2024, ar trebui sa produca o rentabilitate la aproximativ 46.000 de dolari, arata o analiza ulterioara.

"Bucurati-va de pretul Bitcoin sub 40.000 USD cat dureaza”, a comentat PlanB, insotind predictiile sale de un grafic.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani