Grid star
banci

BITCOIN ATINGE UN NOU MAXIM ISTORIC – Pretul a ajuns la 60.828 dolari, in timp ce piata cripto e cu ochii pe listarea Coinbase pe Nasdaq

Bitcoin a crescut sambata, 10 aprilie, pana la un nou maxim istoric de 60.828,84 dolari, depasind pragul de 60.000 de dolari pentru a doua oara in 10 zile, potrivit datelor coindesk.com. Criptomoneda nu a sustinut insa pragul de 60.000 de dolari, iar duminica, 11 aprilie, a revenit in jurul valorii de 50.900 de dolari. Desi nu este clar daca exista o relatie de cauzalitate intre cele doua evenimente, noul raliu al monedei virtuale vine cu doar cateva zile inainte ca platforma de tranzactionare Coinbase sa fie cotata pe bursa americana Nasdaq.

Listarea Coinbase este unul dintre cele mai asteptate evenimente din industria cripto, potrivit coindesk.com. Este vazuta ca un test de maturitate pentru piata criptomonedelor, iar listarea va oferi probabil lupilor de pe Wall Street cel mai accesibil pariu cripto de pana acum.

Listarea Coinbase ar putea declansa un nou raliu pentru Bitcoin

Una dintre cele mai importante listari publice care va intra pe piata anul acesta va fi fara indoiala Coinbase Global, principala platforma de schimb de criptomonede din SUA. Coinbase a anuntat saptamana trecuta ca Securities and Exchange Commission (SEC) a aprobat listarea directa a companiei, iar actiunile sunt programate pentru a incepe tranzactionarea pe bursa Nasdaq pe 14 aprilie – COIN. Coinbase a listat 114.850.769 de actiuni, dar nu stim inca exact cate vor fi disponibile pentru vanzare, iar compania nu a dezvaluit inca un pret de actiune propus. Coinbase este evaluat la aproximativ 68 de miliarde de dolari pe pietele private”, se arata pe pagina web a Nasdaq, nasdaq.com.

Coinbase are 56 de milioane de utilizatori individuali, 7.000 de institutii si 115.000 de parteneri in peste 100 de tari, oferind platformei un ecosistem de neegalat care se adreseaza fiecarui nivel al investitorilor in criptomonede. Coinbase a fost pionierul practicilor de securitate de top din industrie pentru protejarea activelor criptografice si a evitat soarta unora dintre rivalii sai mai putin preocupati de securitate. Compania spune ca platforma sa nu a fost niciodata piratata.

Pretul Bitcoin s-a retras imediat dupa ce a atins aproximativ 60.900 de dolari, stabilizandu-se in jurul valorii de 59.000 de dolari duminica, 11 aprilie, desi ramane deasupra pragului psihologic de alarma. Bitcoin a crescut cu aproape 120% fata de cea mai scazuta valoare din acest an, de 27.734 dolari, pe 4 ianuarie. Bitcoin a mai atins pragul de 60.000 de dolari pe 1 aprilie si pe 18 martie.

In acelasi timp, Ethereum, a doua cea mai mare criptomoneda dupa capitalizare de piata, a atins un nou maxim istoric de aproape de 2.200 de dolari, la doar cateva zile dupa ce a depasit pentru prima data 2.100 de dolari.

Fondurile de investitii se grabesc sa intre in piata cripto

Unii investitori institutionali au fost in contratimp, comenteaza analistii citati de Coindesk. Vineri, 9 aprilie, Daniel Loeb, CEO al fondului speculativ de 17 miliarde de dolari Third Point, a dezvaluit ca a asteptat prea mult pana sa isi completeze portofoliul cu active digitale. Un start intarziat este cu siguranta un dezavantaj: fondurile institutionale au inundat deja piata cripto si au fost considerate cel putin partial responsabile pentru raliul Bitcoin din 2020-2021.

Raliul Bitcoin au fost in continuare sustinut in ultimele zile de ideea ca un fond tranzactionat la bursa (ETF) cu expunere la spatiul activelor digitale ar putea fi aprobat in 2021, dupa ce Securities and Exchange Commission (SEC) a confirmat ca examineaza cererea gigantului ETF WisdomTree.

Autoritatea de reglementare a inceput anterior, in martie 2021, sa revizuiasca cererea ETF a VanEck, iar alte sase companii au depus formulare de inregistrare initiale declarandu-si propriile eforturi de a lansa un vehicul de investitii reglementat in bitcoin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani