Grid star
criptomonede

BITCOIN, LA UN PAS DE UN NOU MAXIM ISTORIC – „Rechinii cripto” ar putea forta deprecierea inainte ca BTC sa "atace” pragul de 70.000 dolari

Piata cripto continua sa fiarba pe masură ce Bitcoin sustine trendul de apreciere rapida. Cea mai puternica criptomoneda a castigat 30% in valoare in ultima luna, ajungand sa se tranzactioneze cu un maxim 57.793 dolari luni dupa amiaza. BTC este in prezent cu doar aproximativ 10% sub maximul istoric de 64.863 dolari atins pe 14 aprilie.

Insa rapoartele furnizate de platforma de exchange cripto Coinbase pentru clienții institutionali avertizeaza ca un nou raliu va fi precedat de o "furtuna” in piata cripto.

Sentimentul "bullish” in randul investitorilor cripto continua sa creasca dupa ce pretul bitcoin a crescut cu aproximativ 3% in ultimele 24 de ore si cu 30% in ultima luna, obtinand performante mai bune comparativ cu criptomonedele alternative.

Unii analisti cred ca raliul Bitcoin ar putea fi franat brusc

In randul analistilor, opiniile sunt impartite deoarece inca nu exista un model de analiza care sa poata anticipa cu o acuratete de peste 60% evolutia Bitcoin. Unii cred ca raliul Bitcoin ar putea fi franat brusc fie de o interventia in piata, fie de noile reglementari ale pietei anuntate de autoritatile din SUA.

Este cel mai probabil ca Bitcoin va depasi maximul istoric de 64.863 dolari in acest an, insa piata optiunilor pariaza pe sanse de doar 20% ca acest lucru sa se intample pana la finalul lunii octombrie.

"Raliul cripto este impresionant, deoarece a avut loc pe fondul unei aversiuni crescute a investitorilor fata de risc, atat in ce priveste actiunile, cat si obligatiunile. Este un lucru mai putin obisnuit ca pietele cripto sa se decupleze, aparent, de tendintele din pietele traditionale. Vedem ca BTC continua sa conduca in mod clar aceasta piata, dupa cum reiese din dominanta Bitcoin (capitalizarea pietei BTC in raport cu capitalul total al pietei criptografice), acesta atingand si depasind un maxim al ultimelor 3 luni”, a scris platforma de exchange cripto Coinbase intr-un buletin informativ saptamana trecuta pentru clientii institutionali.

Cresterea initiala a BTC saptamana trecuta ar putea fi rezultatul unor achizitii masive initiate de investitori inainte de confirmarea zvonurilor din partea Comisiei de valori mobiliare din SUA ca autoritatile americane nu au intentia de a interzice tranzactionarea cripto.

Un alt impuls a venit din partea reprezentantului lui George Soros, care a confirmat saptamana trecuta ca miliardarul detine Bitcoin in portofoliul sau de aproape 6 miliarde de dolari. Vorbind la un eveniment de la Bloomberg, CEO-ul si directorul de investitii al Soros Fund Management, Dawn Fitzpatrick, a spus ca Bitcoin a fost mai mult decat un refugiu de acoperire impotriva inflatiei, "a traversat prapastia catre mainstream”.

Mai mult decat atat, in iunie 2021 se estimeaza ca 221 de milioane de oameni s-au implicat activ in ecosistemul cripto, potrivit Crypto.com. Este mai mult decat dublul numarului de persoane care tranzactionau si detineau criptos la inceputul anului 2021, sugerand o rata de crestere exceptional de robusta, care depasea cu mult proprietatea pe actiuni, scrie forbes.com.

Asadar, criptomonedele si, desigur, Bitcoin, sunt aici sa ramana. Insa deocamdata indicatorii tehnici analizati de expertii Coinbase pentru clientii institutionali sugereaza ca raliul actual se va retrage.

Activitatea crescuta in reteaua Bitcoin indica o posibila explozie a pretului la finalul anului

Recenta tendinta ascendenta pare a fi epuizata, potrivit lui Katie Stockton, director general al Fairlead Strategies. Stockton se asteapta la aproximativ doua saptamani de consolidare a preturilor la nivelul 47.000 - 48.000 dolari, nivel la care s-a stabilizat tranzactionarea din septembrie, potrivit coindesk.com

Insa "retragerea” va fi cel mai probabil urmata de o crestere suplimentara. Bitcoin are toate sansele sa isi reia raliul peste pragul de 60.000 de dolari, deoarece ascensiunea este sustinuta de o crestere a activitatii blockchain si de un indicator tehnic pe termen lung, care da motive de optimism. Activitatea utilizatorilor in retea, masurata prin media de sapte zile a numarului de entitati active, a crescut cu 19% la 284.179 de adrese active , potrivit datelor furnizate de platforma de analiza cripto Glassnode, scrie coindesk.com

Potrivit Glassnode, numarul actual al entitatilor active este cel mai mare din ultimele cinci luni si la egalitate cu numarul observat la inceputul cursei Bitcoin de la sfarsitul anului 2020.

Raliul de 10 luni al Bitcoin (2020-2021) de la 8.300 dolari la 64.801 dolari a urmat semnalului precedent de crestere a activitatii in retea confirmat in iunie 2020. Insa acestia sunt indicatori cu efect intarziat si uneori ii prind pe comercianti pe partea gresita a pietei, precizeaza Glassnode.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani