Grid star
criptomonede

GUVERNUL SUA LANSEAZA UN SITE WEB PENTRU PAGUBITII FTX – Autoritatile americane estimeaza ca bursa cripto aflata in faliment ar datora bani catre circa un milion de persoane

Autoritatile americane anunta, intr-un comunicat transmis de Departamentul de Justitie, ca lanseaza un site web prin intermediul careia victimele presupusei fraude a fondatorului platformei cripto FTX, Sam Bankman-Fried, investigata de procurorii federali, sa poata solicita despagubiri.

Gilda Popa

Judecatorul de district american Lewis Kaplan, din Manhattan, i-a autorizat pe procurorii federali sa foloseasca site-ul web pentru a nu fi nevoiti sa contacteze victimele individual, relateaza Reuters. Bursa cripto FTX, aflata in procedura de faliment, ar putea datora bani catre mai mult de un milion de persoane, ceea ce face „imposibila” contactarea individuala a fiecaruia, au anuntat procurorii.

Legea federala impune procurorilor sa contacteze posibilele victime ale infractiunilor pentru a le informa cu privire la drepturile lor, inclusiv cele de a obtine restituirea, de a fi audiati in instanta si de a fi protejati de inculpati.

Daca credeti ca este posibil sa fi fost victima unei fraude de catre Samuel Bankman-Fried, A/K/A/ - SBF, va rugam sa contactati coordonatorul victimei/martorilor de la biroul procurorului Statelor Unite”, se arata pe pagina web, lansata vineri dupa-amiaza.

Acuzatiile

Autoritatile l-au acuzat pe Bankman-Fried ca a furat miliarde de dolari din fondurile clientilor de la FTX pentru a acoperi imprumuturile luate de Alameda Research, fondul cripto speculativ afiliat FTX. De asemenea, ei spun ca acesta a folosit acele fonduri pentru a face investitii in alte companii si pentru a dona campaniilor politicienilor din ambele partide pentru a influenta politicile publice si ca a mintit investitorii cu privire la starea financiara a FTX. Fostul miliardar a recunoscut deficientele de gestionare a riscurilor, dar a spus ca nu se considera raspunzator penal.

Antreprenorul in varsta de 30 de ani a fost trimis in judecata. Mark Cohen, avocatul lui Bankman, a sustinut nevinovatia clientului sau pentru toate capetele de acuzare. Bankman-Fried a fost eliberat luna trecuta pe o cautiune de 250 de milioane de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani