Grid star
eveniment

BUGETARI DISPONIBILIZATI: PLATI COMPENSATORII - Statul inchide doua mine de carbune. Comisia Europeana si-a dat acordul. Suma totala alocata (Document)

Muncitorii din doua mine din cadrul Complexului Energetic Hunedoara isi vor pierde locurile de munca.

Ministerul Energiei condus de Virgil Popescu (foto stanga, langa premierul Ciuca) a pus in dezbatere publica proiectul HG privind aprobarea acordarii ajutorului de stat pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Este vorba despre Lonea si Lupeni.

Banii alocati: 27 milioane lei. Potrivit documentului, costurile cu platile compensatorii acordate angajatilor care isi pierd locul de munca sunt in valoare de 186 mii lei, cele cu reconversia profesionala-60 mii lei.

Verde de la CE

Alte cheltuieli subr costurile de recultivare a suprafetelor – 26.996 mii lei. Ajutorul de stat in suma totala de 27.242 mii lei pentru anul 2023 este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei:

"Ajutorul de stat pentru anul 2023, care face obiectul prezentului proiect de act normativ este o masura de sprijin ce face parte dintr-un plan mai amplu de masuri, care include acordarea de ajutoare de stat si care vizeaza inchiderea minelor necompetitive din cadrul Societatii Complexul Energetic Hunedoara S.A., in insolventa. Aceste masuri de sprijin se acorda pana in anul 2024 inclusiv si au fost notificate si autorizate de Comisia Europeana”.
In expunerea de motive se maia arata ca in 24 noiembrie 2016, Comisia Europeana a aprobat ajutorul de stat pentru finantarea inchiderii minelor Lonea si Lupeni. iar ministerul Energiei are responsabilitatea monitorizarii aplicarii Deciziei CE nr.787/2010 in calitate de organ de specialitate al administratiei publice centrale, care aplica strategia si Programul de guvernare in domeniul energetic si al resurselor energetice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani