Grid star
camere de comert

BUGETUL DE STAT 2021 - Camera de Comert saluta propunerile de redresare economica

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) saluta propunerile de redresare economica cuprinse in Bugetul de Stat 2021, prezentate de catre Guvernul de la Bucuresti, si considera ca implementarea cat mai rapida a acestora este singura solutie viabila pentru realizarea unei reforme reale in societatea romaneasca, la toate nivelurile.

CCIR considera ca alocarea unor sume foarte importante la capitolul investitii, sume care in urmatorii ani ar urma sa-si dubleze valoarea, reprezinta cheia relansarii economice si, in acelasi timp, un act responsabilitate din partea Guvernului Romaniei. Astfel, pentru anul 2021, investitiile sunt estimate la 5,50% din PIB, mai mari cu 8,3 miliarde lei, fata de anul anterior. Din totalul investitiilor, 32,1 miliarde de lei vor fi din fonduri europene, iar 29,3 miliarde lei din fonduri nationale:

“De fiecare data, cand ni s-a oferit ocazia, noi, cei de la CCIR am ridicat problema alocarii de catre guvernele existente la acea data a unor sume foarte mici pentru investitii. Totodata, am atras atentia asupra importantei atragerii de fonduri europene. Din punctul nostru de vedere, rezolvarea acestor doua probleme reprezinta unica solutie de redresare pe termen mediu si lung a economiei romanesti.
De asemenea, mediul de afaceri considera ca acestea sunt prioritatile. Astfel, ne bucura faptul ca pentru prima oara dupa foarte mult timp, Guvernul Romaniei pune pe masa un proiect de buget atat de ambitios, in care sumele alocate pentru investitii sunt fara precedent”, considera presedintele CCIR Mihai Daraban.

"Limitarea cheltuielilor bugetare reprezinta un act de curaj"

CCIR, ca mediator direct intre decidentul politic si mediul de afaceri, arata ca a semnalat in repetate randuri concurenta neloiala a sectorului de stat, in dauna evidenta a celui privat, concurenta manifestata pe mai multe paliere economice si sociale. Faptul ca Bugetul de Stat 2021 are la baza principiul consolidarii prin limitarea cheltuitelor directe, va face ca, in viitor, discrepanta dintre cele doua sectoare sa se reduca, iar lucrurile sa reintre in normal, mai precizeaza CCIR:

“Limitarea cheltuielilor bugetare reprezinta un act de curaj din partea Guvernului Romaniei si, totodata, un act necesar pentru a putea vorbi in viitor de un mediu de afaceri privat puternic. De foarte multe ori, companiile romanesti au avut mai mult de luptat cu concurenta facuta de sectorul de stat, decat cu cea din propriul domeniu de activitate. Sa ne amintim numai de migrarea personalului din sectorul privat, in cel de stat, odata cu cresterea nejustificativa a salariilor bugetarilor, a mai adaugat Mihai Daraban.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani