Grid star
eveniment

BURSELE ELEVILOR – Guvernul da 50 lei in plus. Cine sunt beneficiarii (Document)

Guvernul Citu suplimenteaza bursele elevilor pentru ajutor social. Momentan, doar pe hartie, pentru ca masura este prevazuta in Proiectul HG pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social pentru elevii din invatamantul preuniversitar de stat, cu frecventa (anul scolar 2021 – 2022.


In vechea propunere, valoarea acestei burse era de 150 lei (click aici pentru a citi).

Noul proiect

Astfel, potrivit proiectului pus in dezbatere publica de ministerul Educatiei, in semestrul II al anului scolar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social, de care pot beneficia elevii din invatamantul preuniversitar de stat, cu frecventa, este de:

  • 500 ron, pentru bursa de performanta;
  • 200 ron, pentru bursa de merit;
  • 150 ron, pentru bursa de studiu,
  • 200 ron, pentru bursa de ajutor social.
    Bursele se asigura din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale de care apartin unitatile de invatamant preuniversitar si din sume defalcate din taxa pe valoare adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie. Autoritatile administratiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, in functie de posibilitatile financiare.

    *Citi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani