Grid star
eveniment

TAXA DE PARCARE IN SUDUL LITORALULUI – Primaria Mangalia anunta ca a fost suspendata. Iata statiunile in care nu se mai plateste pana la sfarsitul sezonului estival

Vesti bune pentru turistii care vor sa-si petreaca concediul pe litoral. In timp ce in Mamaia se platesc sume exorbitante, Primaria Mangalia a decis suspendarea taxei de parcare pana la sfarsitul sezonului estival. Potrivit primarului Radu Cristian, decizia a fost luata pentru a impulsiona sezonul turistic.

Astfel, a fost adoptat un proiect de hotarare, initiat de primarul Radu Cristian, care vizeaza suspendarea platii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate in oras si statiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter si Neptun-Olimp, pana la sfarsitul actualului sezon estival. Turistii care petrec vacanta la mare, in statiunile administrate de Primaria Mangalia, vor fi scutiti de plata parcarii, respectiv de 3 lei/ora pentru autoturisme si de 5 lei/ora pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei, pentru orice tip de autovehicul.
"Am luat aceasta decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic si pentru a incuraja cat mai multi turisti sa petreaca vacantele in statiunile Mangaliei, fara a mai avea grija de a plati locul de parcare, indiferent unde aleg sa lase masina, in parcarile publice din oras si statiuni”, a declarat primarul Radu Cristian.

Se cere schimbarea legii cu privire la plaje

Totodata, edilul a mai declarat ca va propune celorlalti primari ai localitatilor cu iesire la mare sa faca o adresa comuna catre Parlamentul Romaniei, prin care sa solicite modificarea legislatiei in vigoare, in sensul transferarii sectoarelor de plaja in administrarea Unitatilor Administrativ-Teritoriale.

"Voi propune colegilor primari sa facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislatiei specifice privind administrarea plajelor, astfel incat acestea sa fie preluate de Primarii si date ulterior in folosinta hotelierilor, in conditiile legii. Nu este normal ca turistul sa plateasca pentru folosirea unui sezlog sau pentru a putea pune un cearsaf pe nisip. De aceea, singura solutie este ca plajele sa ajunga direct la hotelieri, care sa ofere gratuit sezlonguri turistilor”, a explicat Radu Cristian.

Drum expres care sudul litoralului

Acesta a mai declarat, potrivit unui comunicat al primariei Mangalia, ca o alta masura destinata incurajarii turismului are in vedere realizarea, cat mai urgent, a drumului expres care sa lege Autostrada A2 de statiunile din sudul litoralului.
"Pe aceasta cale, solicit tuturor parlamentarilor de Constanta sa sustina acest proiect pentru a fluidiza traficul rutier si a facilita accesul turistilor catre mare, fara a mai sta in trafic ore in sir. Vom tine legatura cu autoritatile statului pentru a obtine cat mai repede cu putinta aprobarea pentru realizarea acestei rute alternative pentru turisti. Proiectul a avansat considerabil si exista sanse sa obtinem finantare inca de anul acesta”, a mai precizat edilul din Mangalia.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani