Grid star
eveniment

CALDURA CAPITALEI – Vesti de la Florin Citu dupa sedinta de Guvern

Ministrul de Finante Florin Citu (foto dreapta) a anuntat ca au fost alocati bani din Fondul de Rezerva pentru asigurarea caldurii in Bucuresti si in alte orase.

Dupa venirea lui Nicusor Dan (foto stanga) la Primaria Capitalei, a venit si potopul in ceea ce priveste incalzirea locuintelor din Bucuresti. Sute de blocuri au ramas fara caldura, inclusiv spitale in care se aflau bolnavi COVID, iar situatia nu este rezolvata pe deplin nici pana astazi.

Si va mai dura, avand in vedere ca primarul dreptei unite anunta la inceputul lunii ca problema nu se va rezolva in aceasta iarna. Practic, Nicusor Dan anunta ca apa calda si caldura va veni in martie (click aici pentru a citi).

Insa pentru ca bucurestenii sa nu ramana definitiv fara apa calda si caldura, Guvernul a alocat bani in sedinta din 17 decembrie 2020, anuntul fiind facut de ministrul de Finante Florin Citu.

Concret, posibilul viitor premier a declarat ca a fost alocata din Fondul de rezerva, pentru asigurarea continuitatii serviciului public de alimentare cu energie termica in sistem centralizat al populatiei pentru Oradea, Timisoara, Bucuresti, suma de 41.300.000 de lei.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

“In sedinta de guvern de astazi au fost aprobate mai multe hotarari de guvern care realoca resurse din Fondul de rezerva al Guvernului catre sectoare importante din economie.

In primul rand catre Ministerul Sanatatii, pentru achizitionarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infectie COVID, precum si pentru acordarea de catre Romania a unui ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, 45.405.000 lei;

hotararea de guvern din Fond de rezerva pentru finantarea cheltuielilor necesare asigurarii activitatii de asistenta sociala si de protectie a copilului;

hotarare de guvern pentru sustinerea activitatii aeroporturilor regionale cu un trafic situat intre 200.000 - 3.000.000 pasageri pe an, aflate in subordinea unor judete, pentru compensarea pierderilor inregistrate in perioada martie-iunie 2020 ca urmare a pandemiei COVID si cauzate direct de aceasta pandemie: Cluj, Iasi, Sibiu, Dolj Bacau - 20.729.000 lei;

hotarare de guvern din Fondul de rezerva pentru asigurarea continuitatii serviciului public de alimentare cu energie termica in sistem centralizat al populatiei pentru Oradea, Timisoara, Bucuresti - in valoare de 41.300.000 de lei;

o hotarare de guvern, din Fondul pentru finantare cheltuielilor de furnizare pana la sfarsitul anului 2020 pentru unitatile administrativ-teritoriale, Ministerul Apararii Nationale, plata termen legal a obligatiilor contractuale 400.000.000 de lei, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si CNAIR pentru pregatirea infrastructurii pentru sezonul de iarna, in valoare de 200.000.000 de lei.

Toate aceste sume au fost alocate din Fondul de rezerva. Fondul de rezerva a fost suplimentat cu economii din toate ministerele in executia bugetara. Acesti bani au fost alocati mai departe”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani