Grid star
companii

CAPITALUL ROMANESC E DISTRUS, MULTINATIONALELE ISI FAC DE CAP – Europarlamentarul PNL Rares Bogdan acuza ingineriile financiare ale multinationalelor: “60 din primele 150 de companii au raportat profit zero! E inadmisibil sa ne urcam cu picioarele pe micr

Reactie dura a europarlamentarului PNL Rares Bogdan (foto) dupa informatia publicata de site-ul afaceri.news din care reiese ca marile companii multinationale au declarat profit zero in 2022, desi fac afaceri de zeci si sute de milioane de euro anual.

Rares Bogdan acuza ca in timp ce autoritatile statului inchid ochii la ingineriile financiare ale multinationalelor, mediul de afaceri romanesc este distrus pur si simplu, Guvernul incercand sa obtina bani tot de la IMM-urile cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau cel mult cateva milioane de euro.

In postarea sa facuta pe Facebook, miercuri seara, 9 august 2023, Rares Bogdan ofera si un exemplu concret privind un lant de hipermarketuri, care doar anul trecut a scos din Romania, catre compania mama din strainatate, nu mai putin de 400 milioane de lei.

In acest context, Rares Bogdan propune instituirea unui impozit pe cifra de afaceri a marilor companii, blocarea transferurilor de capital, dar si anularea facturarilor din categoria Management Fee. Totodata, europarlamentarul atrage atentia asupra redeventelor ridicole din zona de resurse minerare si agricultura.

Iata comentariul europarlamentarului Rares Bogdan:

Daca Guvernul vrea cu adevarat bani la buget, daca avem curaj si suntem cu adevarat responsabili si patrioti, vom face ce n-a facut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita si vom gasi solutii de impozitare a celor care, desi au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raporteaza profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras si incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero!! Este inadmisibil sa ne urcam cu picioarele pe microintreprinderi, sa cautam bani la IMM-urile romanesti, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau cateva milioane, si sa permitem in continuare gigantilor sa ne sfideze!

Nu vreti sa incepem, inainte de orice, cu un impozit pe aceste cifre de afaceri si blocarea transferurilor de capital, precum si anularea facturarilor din categoria Management Fee? Doar anul trecut in ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) catre compania mama.

Exista nenumarate posibilitati de a aduna bani la buget. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca redeventele sunt absolut ridicole in continuare, atat in zona de resurse minerale, cat si in zona de suprafete agricole. Haideti sa incepem cu inceputul logic si de bun-simt marea reforma fiscala din Romania si sa nu lovim cu lopata in cap micii capitalisti romani, care si-asa traiesc de pe-o zi pe alta!“

Lista companiilor care nu au declarat profit in 2022, in pofida uriaselor afaceri, poate fi citita aici.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani