Grid star
analize

Cat ii este Orban dator “asasinului politic”?

Astept cu sufletul la gura sa vad cum se va desfasura un nou conflict pe cale sa explodeze intre Ludovic Orban si Rares Bogdan. De aceasta data, tema se pare ca va fi “asasinul politic”. Respectiv Mario de Mezzo, un notoriu traseist politic. Si nu numai. Scurta istorie a acestuia, asa cum este ea relatata de presa locala din Olt, dar si de presa centrala, este absolut tulburatoare. Si demonstreaza cata dreptate are Rares Bogdan, atunci cand se pune de-a curmezisul liberalismului vopsit.

Urmarind traseul acestui individ, pe orice om de buna credinta il apuca durerea de cap. Iata, intr-o succinta succesiune, in ce directii a “evoluat” acesta, astfel incat, in final, sa ne putem pune pe buna dreptate intrebarea, pe care si-o pune si Rares Bogdan, cat de dator ii este Ludovic Orban acestui Mario de Mezzo, taxat de jurnalisti, din varii motve, drept “asasin politic”? Sa o luam pe rand.

Acest Mario de Mezzo a fost membru PSD si, in acesta calitate, a fost atat de loial, incat a ajuns consilier al unui important lider local al “ciumei rosii”. De acolo, a aterizat in mod straniu fix la Fundatia Principesa Margareta. De unde a fost dat afara cu suturi. Dar fara prea mult zgomot. Din informatiile care au parvenit, in ciuda discretiei instaurate acolo, decurge ca Mario de Mezzo s-a facut vinovat de matrapazlacuri financiare. Ajunge in mod miraculos sef de comunicare la Holzindustrie Schweighofer, societatea austriaca care, protejata fiind de Klaus Iohannis, jefuieste de ani de zile padurile Romaniei. Si, uluitor, in paralel a creat un ONG despre care el insusi ofera amanunte pe pagina sa de Facebook, si al carui obiect de activitate, tineti-va bine, este denuntarea taierii padurilor. Deci cu o mana ocroteste fondul forestier, iar cu cealalta mana scrie comunicate in numele Holzindustrie Schweighofer, prin care intoxica opinia publica, in sensul ca aceasta companie austriaca defriseaza cat se poate de curat. Adica conform legii. Sa urmarim si mai departe traseul acestui pesedisto-liberal si ce o mai fi el.

Venim la zi. Pe ultima suta de metri, asa cum a procedat si la Bucuresti si in alte parti, Ludovic Orban face la Slatina o miscare bomba. Il pune candidat pentru pozitia de primar pe Mario de Mezzo. Dinamiteaza practic intreaga organizatie. Inflameaza intreaga presa locala. Il transforma pe acesta intr-un fel de Nicusor Dan de provincie. Cum bine scrie presa locala. Dar ce s-a intamplat putin inainte? Mario de Mezzo ii propusese, nici mai mult nici mai putin, decat sa puna mana pe Primaria Sectorului 1 Bucuresti. Tanase Stamule, consilier al premierului, un om extrem de prezent pe posturile de televiziune, protesteaza vehement si are sansa ca si Sebastian Burduja, liderul de sector, sa se opuna acestei nominalizari. Si astfel Ludovic Orban nu mai are incotro, cedeaza de tot candidatura la Sectorul 1 USR-ului si va merge pagubos pe candidatura doamnei Clotilde Armand, ii lasa cu gura cascata si pe Tanase Stamule si pe Sebastian Burduja si pe toti activistii din Sectorul 1 si, in disperare de cauza, il parasuteaza pe Mario de Mezzo la Slatina. Unde e clar si pentru Orban ca acesta n-are nicio sansa. E atat de clar, incat il numeste si ditamai presedintele Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor. Unde “asasinul politic” deja si-a urcat in cap intreaga suflare a scriitorilor, actorilor si interpretilor. Tot in acest an si tot in pixul lui Ludovic Orban a stat numirea lui Mario de Mezzo in pozitia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie. O alta importanta demnitate in stat. E adevarat, in mod straniu, doar pentru doua luni. Din aprilie pana in iunie. Dupa care a fost cocotat la ORDA.

Este de inteles sau de neinteles ce se intampla? Presa locala speculeaza ca Mario de Mezzo continua sa fie omul Holzindustrie Schweighofer, disimulat in prezent in diverse pozitii politice si administrative. Deci un personaj sustinut de autoritatile statului austriac, iar la nivel national de catre presedintele Klaus Iohannis. Iar cei doi vectori l-ar fi presat pe Ludovic Orban sa-l plaseze pe “asasinul politic” in tot felul de pozitii. Fie ele si extem de controversate. Daca este asa sau nu este asa, avem sansa sa aflam repede. Dupa cum se stie, Rares Bogdan se manifesta ca un adversar neinduplecat si tenace al traseismului politic. A repetat de mai multe ori ca, daca pesedistii intra pe o usa in PNL, el iese pe cealalta usa. Iar din aceasta perspectiva cazul Mario de Mezzo este strigator la cer. Pe de alta parte, se stie ca Rares Bogdan i-a fost si i-a ramas loial presedintelui Klaus Iohannis. Daca Rares Bogdan se va pronunta cu vehementa-i cunoscuta impotriva lui Mario de Mezzo, atunci ipoteza ca acesta din urma este sustinut de Klaus Iohannis cade. Si ramane in picioare marea necunoscuta. Cum s-a intamplat ca Ludovic Orban sa ajunga atat de dependent de Mario de Mezzo, incat sa-si asume senin toate riscurile pe care si le-a asumat, plasandu-l, rand pe rand, in pozitiile pe care le-am prezentat anterior? Astept cu rasuflarea taiata urmarile. Si, evident, explicatiile. Fie ele si implicite.

Sursa: Corectnews.com

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani