Grid star
punguta cu doi bani

CEC BANK a cumparat pachetul majoritar

CEC Bank, institutie cu capital majoritar de stat. a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank.

Prin aceasta achizitie, CEC Bank anunta ca urmareste sa isi intensifice sprijinul acordat agriculturii si dezvoltarii rurale, acestea reprezentand segmente importante de dezvoltare pentru banca.

CEC Bank mai precizeaza ca a inregistrat, anul trecut, o evolutie in ceea ce priveste finantarea agriculturii, soldul creditelor crescand cu circa un miliard de lei. In portofoliul de credite al CEC Bank, agricultura ocupa locul 2 ca expunere, iar 1 din 5 credite acordate de banca are ca destinatie acest sector economic.

Fondul de Garantare a Creditului Rural are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare si emiterea de garantii, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispozitie in principal de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Scopul este sustinerea productiei agricole si piscicole de catre fermieri si procesatorii de produse agricole, a investitiilor in agricultura, acvacultura precum si implementarea proiectelor co-finantate din Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani