Grid star
punguta cu doi bani

Turistii romani ii dau sperante unei tari africane: „Sunteti primul grup de la declansarea pandemiei”

Un grup de calatori romani a facut o fapta buna pentru o tara din Africa, redandu-i sperantele in turism – un domeniu greu lovit de criza coronavirusului.

Cel putin asa sustine Otete Abok, ghid turistic in Kenya, al carui prim grup de turisti de la inceputul pandemiei a fost format din romani.

Pandemia a fost cea mai mare lovitura pentru turismul kenyan, unde sectorul inseamna 10-11% din economia tarii, insa acum afacerile isi revin, iar statul isi revine la o noua „normalitate”, spune Otete Abok, ghid la Private Safaris, conform News.ro. Inainte de pandemie, Kenya primea aproximativ 2 milioane de turisti, cei mai multi din Marea Britanie si din SUA, iar acum cei mai multi vin din Europa de Est.

Turistii merg in safari in mod obisnuit 3-4 zile, iar alte 2-3 zile la plaja. Otete Abok afirma ca turistii, in general, respecta parcurile nationale si regulile, ei fiind sensibilizati inca de cand aterizeaza despre ce ar trebui sa faca si ce nu ar trebui sa faca. Ghidul kenyan spune ca atunci cand te afli intr-un parc national, trebuie sa respecti teritoriul animalelor, deoarece tu esti vizitatorul, iar animalele trebuie ocrotite.

Iata explicatiile ghidului din Kenya:

Voi, din Romania, sunteti primul meu grup pe acest an si primul grup de la declansarea pandemiei. Am fost foarte bucuros sa va insotesc in aceste excursii. Dovedeste ca afacerile isi revin si ca ne revenim la o noua 'normalitate'. In mod obisnuit, inainte de pandemie, industria depindea de turistii din Europa de vest si SUA, iar numarul lor crestea. Primeam turisti din intreaga lume, America Latina, China, Japonia, ar imediat ce a aparut pandemia, tarile si-au inchis granitele, companiile aeriene au anulat zboruri, iar Kenya nu a mai putut face nimic. Inainte de pandemie aveam ceea ce se cheama varf de sezon, care incepe la mijlocul lui iulie, si daca lucrurile merg cum trebuie, tine pana in martie. Apoi, intre martie si iunie avem sezon ploios si nu avem turisti. Si chiar si in 2020 trebuia sa avem foarte multi turisti, chiar daca am avut probleme de securitate in regiune, focar de Ebola, iar ulterior criza economica, ce a dat peste cap intreaga lume. Dar pandemia a fost cea mai mare lovitura pentru turismul nostru. (...)

Investim totodata mult in marketing, ca sa ne asiguram ca cei care nu au auzit de Kenya vor afla acum. Speram sa mearga, mai ales cu romanii, sa vina in Kenya si sa se simta bine. Aproape 50% din turistii nostri se intorc, deoarece cineva care a fost aici si a mers intr-o excursie si i-a placut mai mult Tsavo West decat Tsavo East, acum pot alege si le facem un program special si vor sta probabil mai mult in partea de est si mai putin in vest. Avem multi turisti care se intorc, unii vin cand sunt mici si cand cresc viseaza sa vina aici in luna de miere, iar dupa 5-10 ani isi aduc familia”.

* Cititi aici intregul articol al News.ro

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani