Grid star
punguta cu doi bani

Comisia Europeana face prima plata catre Romania

Vesti bune! Comisia Europeana face prima plata catre Romania in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta. Este vorba despre 2,6 miliarde euro, din care 1,8 miliarde euro sub forma de granturi si 0,8 miliarde euro sub forma de imprumuturi, fara prefinantare. Plata a fost posibila prin indeplinirea de catre Romania a 14 obiective de etapa.

Acestea acopera mai multe reforme care contribuie la tranzitia digitala, precum si reforme in domeniile mobilitatii sustenabile, decarbonizarii, auditului si controlului, educatiei si sanatatii, precum si etapele preliminare ale reformei fiscale si ale reformei pensiilor. Potrivit Comisiei, sunt incluse, de asemenea, masuri de sprijinire a intreprinderilor si de asigurare a bunei guvernante a tarii. La fel ca in cazul tuturor statelor membre, platile efectuate in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta - instrumentul-cheie al NextGenerationEU - au la baza performantele si depind de implementarea de catre Romania a investitiilor si a reformelor prezentate in planul sau de redresare si rezilienta.
Planul general de redresare si rezilienta al Romaniei va fi finantat cu 12,1 miliarde euro sub forma de granturi si 14,9 miliarde euro sub forma de imprumuturi.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani