Grid star
punguta cu doi bani

Iohannis si Orban, lobby pentru o companie Big Pharma care face experimente pe oameni?

Luni, 7 septembrie 2020, ne-am trezit ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban si-au iluminat in rosu palatele Cotroceni, respectiv Victoria, chipurile ca un semnal de alarma legat de distrofia musculara Duchenne, o boala care are o incidenta de doar 0,01% la nivelul intregii populatii a globului.

Ati fi tentati sa spuneti ca Iohannis si Orban au facut un gest frumos. Problema este ca presedintele nu s-a inghesuit sa marcheze zilele luptei impotriva altor boli rare, dar nici a unora mai des intalnite (cancer, tuberculoza, malarie, hepatita, autism etc.). Acest fapt i-a atras atentia jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob, de la Inpolitics, care si-a amintit ca in luna mai, gigantul american Pfizer a anuntat descoperirea unui posibil tratament pentru boala Duchenne, prin terapie genetica. Exista insa o singura problema: testele pe pacienti sunt abia la inceput si inca nu pot fi considerate sigure, din cauza ca unii au avut reactii alarmante.

In fine: problema este mult mai spinoasa decat atat. Gasiti aici mai multe detalii, inclusiv despre rolul pe care s-ar putea sa-l aiba Romania in experimentele pe oameni ale companiei farmaceutice Pfizer.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani