Grid star
punguta cu doi bani

Redevente actualizate cu rata inflatiei

Vesti bune: premierul Marcel Ciolacu anunta ca resursele naturale aflate in proprietatea statului nu vor mai fi concesionate la preturi ridicole. De aceea, redeventele vor fi actualizate cu rata inflatiei.

Potrivit acestuia, in Coalitie s-a cazut de acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului. Principiul care sta la baza acestui plan este ca, in efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie sa-l duca mai intai statul, nu cetateanul si mediul privat. Se va introduce si un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanta pentru autoritatile de stat in scopul favorizarii proiectelor si investitiilor. Impactul masurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi, potrivit anuntului facut pe facebook, de circa 5.8- 6 miliarde de lei pana la finalul anului.

Iata anuntul premierului:

Am reusit astazi, alaturi de partenerii de guvernare, sa cadem de acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului.

Principiul care sta la baza acestui plan este ca, in efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie sa-l duca mai intai statul, nu cetateanul si mediul privat!

Am identificat, astfel, zeci de masuri care, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor duce la taierea unor sporuri nejustificate, la comasari si desfiintari de institutii. Reducem numarul de functii de conducere in sistemul public si plafonam indemnizatiile de conducere la societatile de stat. In plus, introducem un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanta pentru autoritatile de stat in scopul favorizarii proiectelor si investitiilor care chiar fac diferenta.

Vom forta procesul de descentralizare a unor decizii, mai ales pentru a construi un cadrul legal pentru consortii sau parteneriate de achizitii centralizate. Doar asa vor exista economii importante si constante, pe termen lung, la bugetul de stat.

In acelasi timp, resursele naturale, aflate in proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la preturi ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redeventelor cu rata infatiei!

Impactul masurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 5.8- 6 miliarde de lei pana la finalul anului. Suma va fi aproximativ egala cu ceea ce ne propunem sa aducem ca venituri suplimentare la buget prin eliminarea unor exceptii fiscale. Fiindca asa credem ca este corect: sa existe un efort comun, distribuit echilibrat in societate, pentru un stat mai suplu si mai eficient, in care sa existe mai multa echitate si transparenta”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani